Gabriela Firea crede că mai mult de 12 școli vor intra în scenariul roșu de începere a școlii
Gabriela Firea crede că mai mult de 12 școli vor intra în scenariul roșu de începere a școlii

Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, a anunțat joi seară, la Antena 3, câte dintre școlile Capitalei se încadrează la scenariul roșu.

Gabriela Firea, anunț de ultimă oră. Mai mult de 12 școli se încadrează în scenariul roșu

Gabriela Firea a anunțat că nu se știe câte școli se vor încadra în scenariul roșu, în ceea ce privește începerea școlii. S-a vehiculat că în București, 12 școli vor fi în scenariul roșu, adică elevii acestor școli vor învăța exclusiv online.

Gabriela Firea a declarat că este posibil să fie mai multe școli în Capitală ale căror elevi să înveșe doar online. Celelate două scenarii, galben și verde presupun o parte din elevi la școală, o parte online, respectiv toți elevii la școală.

Mulți dintre elevi din București vor face școală online
Mulți dintre elevi din București vor face școală online

Gabriela Firea, previziuni sunbre în ceea ce privește epidemia de coronavirus

Probabil si mai multe din cauza faptului ca nu s-a realizat un program national de testare a personalului didactic si auxiliar din scoli. La fiecare cateva ore apar alte si alte cazuri, au fost persoane plecate in concediu, s-au intors in Bucuresti si au simptome de racela sau au fost contacti ai unor persoane depistate pozitiv. Vor fi și mai mult de 12 școli”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a precizat că ar trebui copiii testați frecvent, printr-un program național, iar în acest fel s-ar putea relaxa condițiile din unitățile de învățământ. Gabriela Firea a mai precizat că testarea celor mici se face printr-un exudat nazal și faringian. Testarea nu preupune înțepături care ar putea să-i sperie pe copii.

Primăria are pregătite 250000 de teste pentru începerea anului școlar 2020-2021

De asemenea, primarul Capitalei a precizat că Primăria Bucureștiului are pregătite 250.000 de teste pentru începerea anului școlar 2020-2021. Un copil cu simptome va merge cu părinții la un centru de testare și poate afla în câteva ore dacă este o răceală, gripă sau COVID-19.