Ministru Sanatatii vrea ca scolile sa nu fie deschise pe 8 februarie
Ministrul Sanatatii vrea ca scolile sa nu fie deschise pe 8 februarie

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, insistă ca școlile să rămână închise în România. Care este motivul principal, citiți în articolul de mai jos.

Ministrul Sănătății, anunț oficial. Ce se întâmplă cu deschiderea școlilor

Ministrul Sănătății nu vrea ca școlile să fie deschise așa cum s-a anunțat inițial, pe 8 februarie, scrie g4media.ro. Acesta insistă ca unitățile de învățământ să rămână închise.

Astfel, Vlad Voiculescu a trimis vineri o scrisoare către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, în care solicită menținerea restricțiilor în București.

Vlad Voiculescu insistă ca scolile sa nu fie deschise
Vlad Voiculescu insistă ca scolile sa nu fie deschise

Tulpina periculoasă din Marea Britanie ar putea crește numărul de cazuri

Ministrul Sănătății spune că în contextul național și european, ”măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la apariția unui nou val de infecții”, mai ales că au fost confirmate mai multe cazuri tulpina mult mai contagioasă de COVID.

Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Restricțiile din București, relaxate

Ministrul Sănătăţii subliniază faptul că tulpina B. 1. 1. 7 britanică a fost confirmată în România și chiar astăzi în zona limitrofă a Capitalei, precum și raportul de joi al ECDC care arată că riscul epidemiologic european și național este ridicat, din cauza celor trei noi mutații ale virusului.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis însă vineri ridicarea, începând de luni, a mai multor restricții în Capitală, având în vedere că trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori.

Vlad Voiculescu se opune relaxării restricțiilor în București

În cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021). În 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvențiere în următoarele zile”, precizează Ministerul Sănătății.

De altfel e cunoscut faptul că Vlad Voiculescu s-a opus chiar şi măsurilor de relaxare din Capitală, după ce rata de incidenţă a infectărilor a scăzăut sub 3 la mia de locuitori. Acesta spunea că orice alte măsuri de relaxare luate în paralel riscă să pună în pericol redeschiderea școlilor în București.