Luptator MMA se bate cu politistii
Luptator MMA se bate cu politistii

Un sportiv de performanță din Rusia a ieșit în stradă pentru susținerea disidentului Alexksey Navalnîi. Acesta s-a luptat cu forțele de ordidine exact ca în ring, iar oamenii legii au avut de suferit după întâlnirea cu el.

Luptător MMA surpins la protestele din Rusia

Sportivul de MMA s-a alăturat sutelor de mii de protestatari din Rusia care cer eliberarea imediată a lui Alexei Navalnîi și demisia lui Vladimir Putin.

Islam Ramazanovich Makhachev s-a născut la 27 septembrie 1991 în Republica Dagestan și este un sportiv de arte marțiale mixte. În prezent, luptă în divizia Lightweight pentru Ultimate Fighting Championship (UFC). Este campion mondial de luptă Sambo.  Începând cu 25 ianuarie 2021, el se află pe locul 14 în clasamentul UFC, la categoria sa de greutate.

@anzor_tmkОдни и те же удары 🐺🔥#anzorazhiev #анзоражиев #спорт #mma #ufc #боец #исламмахачев #зубайратухугов #хабибнурмагомедов #иуу♬ оригинальный звук – user4929366592353

Islam Ramazanovich Makhachev s-a bătut cu forțele de ordine

Imaginile cu sportivul de origine irakiană s-au viralizat pe rețelele de socializare. Acesta poartă un hanorac cu glugă, dar atunci când este împins de polițiștii ruși, acesta își dă gluga jos și începe să lovească în stânga și în dreapta.

Mii de protestatari au fost arestați în timpul protestelor. Acestea s-au întețit după ce s-a aflat sentința lui Alexey Nalanîi. Disidentul rus Alexei Navalnîi a fost condamnat de instanța rusă la doi ani și opt luni de închisoare.

Alexei Navalnîi a fost condamnat la închisoare

Audierea sa a fost una haotică, iar opozantul rus a ridiculizat argumentele acuzării și l-a numit pe liderul de la Kremlin ”Putin otrăvitorul” și ”un mic pungaș ascuns într-un buncăr”, relatează CNN și BBC.

Alexei Navalnîi a fost otrăvit în urmă cu câteva luni, iar rincipalul vinovat ar fi Vladimir Putin, care ar fi ordonat serviciilor secrete rusești să-l ucidă pe principalul său opozant, după cum susține chiar Navalnîi.

Disidentul rus a scăpat cu viață și s-a tratat într-un spital din Germania. Imediat cum a ajuns în Rusia, a fost arestat. Sute de mii de ruși au ieșit în stradă în peste 40 de orașe mari din Rușia, în sprijinul său. Mii de oameni au fost reținuți de polițiștii ruși, însă protestele continuă.