Zeci de profesori din Arad refuza vaccinarea cu vaccinul Astra Zeneca
Zeci de profesori din Arad refuza vaccinarea cu vaccinul Astra Zeneca

Este șoc în România duă ce s-a aflat ce au făcut zeci de profesori după cel le-a venit rândul la vaccinare. Aceștia trebuiau să fie inoculați cu vaccinul de la AstraZeneca.

ȘOC. Ce au făcut zeci de profesori după cel le-a venit rândul la vaccinare

Este șocant ce au făcut zeci de profesori după cel le-a venit rândul la vaccinare, scrie rtv.net. Cadrele didactice erau programate să facă cvaccinul de la AstraZeneca.

Zeci de cadre didactice din județul Arad au renunțat la vaccinare, nemulțumite fiind de faptul că au fost reprogramate fără acord pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca.

Profesorii din Arad refuza vaccinul AstraZeneca
Profesorii din Arad refuza vaccinul AstraZeneca

Anunțul, transmis de Sindicatul Democratic din Învățământ Arad

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă transmis de Sindicatul Democratic din Învățământ Arad și vine după ce cadre didactice au fost programați, fără voia lor, pentru vaccinul produs de AstraZeneca.

Ce vaccin ar fi vrut să facă profesorii

Zeci de profesori, membri de sindicat, sunt foarte supăraţi pentru faptul că nu au acces la vaccinul Pfizer BioNTech pentru care s-au programat şi că urmează sa fie vaccinaţi cu AstraZeneca.

Unii au fost anunţaţi cu o zi înainte de data programată pentru vaccinare că sunt reprogramaţi pentru o dată ulterioară, alţii s-au prezentat la data programată în centrul de vaccinare, dar spre uimirea lor li s-a spus că nu pot fi vaccinaţi din cauză că au fost reprogramaţi, fără acordul lor, într-un alt centru de vaccinare.

Mulți profesori au renunțat la vaccinare

Prin reprogramare au constatat că rapelul este la începutul lunii mai, ceea ce denotă faptul că, deşi erau programaţi pentru vaccinare cu Pfizer BioNTech, vaccinul pe care îl vor primi este AstraZeneca.

Din cauza reprogramării, mulţi colegi, membri de sindicat, au renunţat la vaccinare”, arată SDI Arad.

Sindicatul, nemulțumit de tratamentul inechitabil pentru profesori

Sindicatul consideră că ”salariaţii din învăţământul preuniversitar fac parte dintr-un domeniu prioritar de activitate” şi că „prevenirea şi combaterea riscului de infectare cu virusul SARS-CoV-2 ar trebui să reprezinte o atenţie sporită din partea autorităţilor”.

Nu putem fi de acord cu acest tratament inechitabil faţă de salariaţii din educaţie, având în vedere gradul mare de risc la care sunt supuşi atât ei, cât şi elevii de la clasele la care predau. Ne întrebăm, pe bună dreptate, dacă educaţia mai este cu adevărat domeniu prioritar, iar profesia de dascăl mai este respectată de către autorităţi”, se mai menţionează în comunicat.

Cum se învață în scenariul roșu

Ministerul Educaţiei a trimis inspectoratelor şcolare o instrucţie conform căreia, în scenariul roşu, doar jumătate dintre elevii dintr-o clasă din an terminal pot participa fizic la cursuri.

În cazul clasei a VIII-a, este vorba despre 15 elevi, în cazul claselor a XII-a şi a XIII-a despre 17 elevi. Şcolile aflate în situaţia în care mai mulţi elevi vor să meargă fizic pot cere derogare la DSP, a precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan.