Vladimir Putin, noi amenintari la adresa Ucrainei
Vladimir Putin, noi amenintari la adresa Ucrainei

Europa este în stare de alertă după ce Rusia amenință Ucraina cu roboți de război. Ultimele detalii din scandalul care ar putea afecta întreaga planetă, în articolul de mai jos.

Rusia amenință Ucraina cu roboții de război. Iadul s-ar putea declanșa oricând

Europa este în stare de șoc după ce Rusia amenință Ucraina cu super-arme, scrie impact.ro. Super armele lui Vladimir Putin pune toată Europa în gardă. Zeci de mii de soldaţi ruşi sunt pregătiţi de luptă, aflându-se chiar la granița de este a Ucrainei. În plus, Rusia are alte zeci de mii de soldați în Crimeea, zona anexată în anul 2014.

Pentru Rusia conflictul din Ucraina ar fi prilejul perfect cu care îşi poate lansa super arma. Oficialii de la Kremlin au făcut dezvăluiri despre roboţii înarmaţi care ar putea ocupa Ucraina. Aceștia ar lansa flăcări şi rachete antitanc.

Ministrul Apărării Ruse a vizitat fabrica de armament

Rusia nu glumeşte și în plin conflict cu Ucraina, oficialii ruși ameninţă cu o super armă de distrugere. După ce se întâmplă la granița cu Ucraina, totul pare o chestiune de zile până când războiul va începe.

Astfel, ministrul Apărării Federaţiei Ruse, Serghei Şoigu, a fost în vizită la fabrică care produce roboţi pentru armata rusă. ”Ne propunem să continuăm extinderea gamei de roboţi”, a declarat Serghei Şoigu în timpul vizitei sale la Întreprinderea 766 de la Nahabino, situată în apropiere de Moscova.

Câți soldați ruși sunt pregătiți de război

De asemenea, ministrul rus a mers la Nahabino într-o săptămână în care Ucraina a susține că Rusia pregătește o nouă agresiune împotriva sa. Oficialii de la Kiev anunță că nu mai puțin de 85.000 de militari ruşi sunt campați în prezent în apropierea graniţei cu Ucraina.

Pe de altă parte, americanii vorbesc despre cea mai mare masare de trupe din 2014 încoace, atunci când a fost anexată Crimeea de către Rusia şi lansarea rebeliunii separatiştilor proruşi din Donbas, totul cu sprijinul lui Vladimir Putin.

Rusia va avea în curând o unitate de roboți de război

Între timp, Ministerul Apărării de la Moscova anunţă că armata rusă va dispune în curând de prima unitate de roboţi. Noua structură ar urma să fie compusă din tancuri fără pilot Uran-9, testate deja în Siria. De asemenea, armata rusă ar fi primit în ianuarie 22 de roboţi Uran-9, care ar fi capabili să lanseze flăcări şi rachete antitanc.

Pe lângă Uran-9, armata rusă ar mai deţine și Uran-6, folosit pentru deminare, precum și Uran-14, care luptă împotriva incendiilor. Rusia susţine că lucrează în prezent și la roboţi subacvatici, precum şi de recunoaştere. Roboţii de atac şi de deminare prezintă numeroase lacune în timpul folosirii, asta reieșind după folosirea lor în Siria.

Roboții au fost puși la punct

Au fost identificate neajunsuri în timpul testelor din Siria. Problemele de control, mobilitate redusă şi funcţii de supraveghere militare nesatisfăcătoare au fost luate în considerare de ingineri”, a recunoscut Vladimir Dmitriev, reprezentant al grupul Kalaşnikov, susţinând totodată că aceste aspecte ”au fost rectificate”.