Cat te costa sa-ti faci un buchet de flori de munte?
Cat te costa sa-ti faci un buchet de flori de munte?

Te-ai întrebat cam cât te costă să-ți faci un buchet de flori de munte, direct din natură? Ai face bine să-ți pui această întrebare de fiecare dată când mergi în vacanță la munte, deoarece amenzile sunt usturătoare și foarte puțini turiști și le permit.

Cât te costă să-ți faci un buchet de flori de munte?

Primăvara a revărsat la munte toate culorile posibile în florile din poienițe. Este cu adevărat o priveliște de vis, în care însă nu trebuie să intervenim mai deloc. Dacă cumva vă gândiți să rupeți câteva flori pentru a vă bucura de ele acasă, trebuie să vă opriți! În primul rând, acestea se vor ofili rapid, iar în al doilea rând, puteți plăti o amendă mai mare decât întreg sejurul, iar vacanța va fi stricată instantaneu.

“Când ajungi acolo sus și vezi cât sunt de frumoase, cât sunt de firave, cât sunt de puternice în culoarea pe care ele o aduc nu poate să fie decât minunat”, a declarat pentru știrileprotv.ro Teodora Tarog, turistă. Fie că sunt profesioniști sau amatori, fotografii au dat năvală și ei la munte, pentru a se bucura de spectacolul naturii. Revărsarea primăverii cu paleta ei de culori, dar și iarna care încă se vede cu ochiul liber tocmai sus, pe crestele munților pictați cu alb. Asta îi atrage pe toți!

Cat te costa sa-ti faci un buchet de flori de munte?
Cat te costa sa-ti faci un buchet de flori de munte?

Florile de la munte nu prind acasă. Iată de ce

”Într-adevăr, pentru fotografii excepționale, trebuie o aparatură un pic mai performantă decât un telefon mobil, însă pentru poze pe Facebook, pentru rețele de socializare, e suficient un telefon mobil”, a declarat și Robert Lazăr, fotograf. Mircea Vegheleț, administratorul Parcului Național Piatra Craiului, face un apel la turiștii care vin la munte. Acesta îi roagă să nu mai rupă florile, deoarece acestea se ofilesc chiar și până ajung turiștii la mașină. “De regulă, aceste flori, chiar și brândușele, sunt niște flori care nu rezistă. Poate până ajungi acasă se ofilesc. Chiar zilele trecute am văzut câteva buchete de brândușe culese și aruncate în potecă”, a spus Mircea Vergheleț pentru sursa citată.

Alți turiști scot orhideele cu rădăcină cu tot, pentru a le planta acasă, însă aceștia le rup degeaba, deoarece florile nu vor prinde foarte ușor, după cum a spus Nora De Angelli, cercetător științific, care a explicat și care este motivul. “Sunt foarte pretențioase pentru că au o ciupercă cu care trăiesc. În momentul în care o dezgropăm acea ciupercă se pierde, iar atunci orhideea moare în câteva zile”. Dacă iubirea de natură nu îi oprește pe turiști să-și ia amintiri acasă din rândul faunei, atunci cu siguranță amenzile o vor face: acestea sunt cuprinse între 3.000 și 5.000 de lei.