Dinamo se va desfiinta, daca retrogradeaza in Liga a 2-a
Dinamo se va desfiinta, daca retrogradeaza in Liga a 2-a

Pericolul retrogradării încă planează deasupra echipei Dinamo, chiar dacă aceasta a înregistrat nu mai puțin de patru rezultate pozitive la ultimele meciuri! Retrogradarea ar putea veni în urma barajului, iar asta ar însemna desființarea echipei! Acum s-a aflat de ce Dinamo nu ar rezista nicio clipă în Liga a 2-a!

Dinamo se va desființa, dacă retrogradează în Liga a 2-a

Fanii lui Dinamo au primit o veste cruntă, recent, când s-a aflat de ce nu trebuie s ajungă Dinamo în Liga a 2-a. Pe lângă faptul că ar fi o rușine enormă pentru clubul emblemă, asta ar însemna put și simplu desființarea echipei.

Alexandru Conovaru, membru important din programul DDB, a vorbit despre ce s-ar întâmpla cu trupa din Ștefan cel Mare dacă va retrograda în premieră în Liga 2. Astfel, în cazul în care Dinamo joacă în eșalonul secund, clubul alb-roșu își pierde palmaresul și sigla.

Dinamo se va desfiinta, daca retrogradeaza in Liga a 2-a
Dinamo se va desfiinta, daca retrogradeaza in Liga a 2-a

Cine este stăpân peste sigla și palmaresul lui Dinamo

Cea care deține sigla și palmaresul lui Dinamo este ACS FC Dinamo, echipa lui Nicolae Badea, care joacă în Liga a 4-a. Formația din Liga 1 a primit dreptul de folosință pe perioadă nedeterminată, când a fost cumpărată de Negoiță, cu condiția ca clubul să activeze în Liga 1.

”Dacă Dinamo va retrograda atunci va fi o problemă! Clubul se va desființa pentru că noi avem dreptul să folosim sigla și palmaresul doar în Liga 1. Atunci echipa îi va reveni lui Nicolae Badea, care ne-a susținut financiar în ultima perioadă. 

Actuala societate care folosește numele și sigla lui Dinamo îi aparține lui Ionuț Negoiță, iar dacă va ajunge în Liga 2, clubul va trebui să își schimbe denumirea”, a spus Alexandru Conovaru la Realitatea Sportivă.

Jucătorii lui Dinamo vor încasa un salariu

Jucătorii lui Dinamo au primit însă o veste bună. Ar putea primi și ei un salariu din cele restante! Cei care au vnit cu promisiunea au fost fanii acționari și suporterii din programul DDB. Entuziasmați de rezultatele bune din ultimele patru partide, aceștia sunt hotărâți să pună mână de la mână pentru a le plăti un salariu jucătorilor lui Dusan Uhrin.

Peluza Cătălin Hîldan a anunțat printr-un comunicat că jucătorii urmează să primească unul dintre salariile restante până cel târziu marți, când Dinamoo întâlnește pe Astra, în returul semifinalelor Cupei României.