Se redeschid stadioanele pentru suporteri
Se redeschid stadioanele pentru suporteri

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile de Guvernul României, însă o veste bună vine pentru microbiştii care duc dorul stadioanelor din România! Aceştia ar putea avea acces din nou pe stadioane! Executivul a anunțat care sunt cele trei condiții pentru a avea acees la meci!

Se redeschid stadioanele pentru suporteri

Autoritățile vor să organizeze meciuri-pilot, la care să aibă acces și suporterii, însă condițiile vor fi destul de dure. Conform Digi 24, mai întâi vor fi organizate meciuri-pilot în care va fi permis accesul pe stadion a persoanelor vaccinate, al celor care prezintă rezultatul unui test PCR negativ, dar nu mai vechi de 72 de ore, și al celor care au dovada că au trecut prin boală în ultimele 90 de zile, dar nu mai puțin de ultimele 15 zile.

„Competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României fără spectatori, numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății.

Se redeschid stadioanele pentru suporteri
Se redeschid stadioanele pentru suporteri

Ce condiții trebuie să îndeplinească suporterii

Prin excepție de la prevederile anterioare, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test/pilot cu aprobarea CNSU pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății, participarea fiind permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, se află în perioada cuprinsă între a 15 și a 90 a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, în condițiile stabilite prin metodologia aprobată prin ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății”, se arată în decizia Guvernului. Ultimul meci de fotbal din România la care suporterii au putut intra pe stadion a fost Rapid – CSM Reșița, pe 8 martie 2020.

Finala Cupei României, cu spectatori pe teren

Federația Română de Fotbal a anunțat că a depus o cerere oficială pentru ca finala Cupei României din 22 mai să găzduiască circa 7.500 de spectatori, adică jumătate din capacitatea arenei: „FRF confirmă faptul că a înaintat Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților, în urma dialogului avut cu domnul Tudor Pop, președintele comisiei, propunerea ca finala Cupei României la fotbal să se desfășoare cu spectatori, la o capacitate de 50% a stadionului Ilie Oană din Ploiești.

Meciul va avea loc pe data de 22 mai, iar FRF va invita și reprezentanții altor federații sportive dar și ai cluburilor pentru a le prezenta procedurile de acces al publicului ținând cont de restricțiile pandemice. O astfel de experiență reușită ar încuraja deschiderea stadioanelor și pentru alte sporturi”, anunță FRF.

Partida disputată cu spectatori în Cupa României poate să fie un test înaintea EURO 2020, competiţie care se va desfăşura în această vară cu public – în număr limitat – şi în cadrul căreia Arena Naţională va găzdui patru meciuri.