S-a aflat daca va fi sau nu obligatorie masca la plaja
S-a aflat daca va fi sau nu obligatorie masca la plaja

Raed Arafat a spus dacă va fi sau nu obligatorie masca de protecție la plajă, deoarece mulți români se gândesc cu groază că ar trebui să poarte masca inclusiv pe nisipul fierbinte de pe litoral. Secretarul de stat a lămurit această situație!

S-a aflat dacă va fi sau nu obligatorie masca la plajă

Secretarul de stat din Ministerul Internelor, Raed Arafat, afirmă că la plajă cu siguranţă nu va fi obligatorie masca de protecție și turiştii nici nu vor fi verificaţi dacă sunt vaccinaţi sau dacă au fost testaţi pentru a vedea dacă suferă sau nu de coronavirus.

Întrebat însă marţi seara la Digi24 dacă există diferenţe între restricţiile impuse la evenimentele organizate în aer liber şi cele din interior, Raed Arafat a răspuns: ”Fără discuţie, şi cu siguranţă vor fi luate în considerare. La plajă de exemplu cu siguranţă nu va fi obligatorie masca”, a declarat Arafat. Secretarul de stat a admis că la plajă oamenii nu vor fi verificaţi dacă sunt vaccinaţi și nici nu li se va impune să prezinte un test negativ de coronavirus.

S-a aflat daca va fi sau nu obligatorie masca la plaja
S-a aflat daca va fi sau nu obligatorie masca la plaja

Raed Arafat le cere românilor care își petrec concediul în afara țării să fie foarte atenți

Şeful DSU a spus că toate aceste măsuri vor fi anunţate cu exactitate de autorităţi până la 1 iunie. În același timp, Arafat a declarat că şi turiştii care vor să plece în străinătate trebuie să fie atenţi la cerințele impuse de autoritățile din țările unde își vor petrece aceștia vacanța.

”Oamenii care vor pleca în excursii trebuie să fie atenţi pentru că ţările sunt foarte precaute: fie se cere certificat de vaccinare, fie se va cere testare, fie se va cere ceva care să dovedească că nu eşti pozitiv, că ai fost bolnav în ultimele 90 de zile”, a spus Raed Arafat.

Premierul Florin Cîțu a vorbit și el despre măsurile de relaxare pregătite de Guvern pentru data de 1 iunie. Șeful Executivului este mulțumit de faptul că cifrele legate de coronavirus au început să scadă în țara noastră.

”Se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv şi numărul de persoane infectate scade pentru că a crescut numărul persoanelor vaccinate. M-am uitat la Bucureşti, Cluj, Timişoara, Constanţa, cam toate sunt peste 20% rata de vaccinare, şi dacă ne uităm la municipii Cluj-Napoca este la 34, Bucureştiul e la 30%, deci este clar că în oraşe am reuşit să avem un ritm puternic pe care trebuie să-l păstrăm. Aici este legătura directă între scăderea numărului de persoane infectate şi creşterea ratei de vaccinare. Dacă atingem acele 5 milioane la 1 iunie vă spun că am putea să redechidem mai mult lucrurile”, a spus Florin Cîţu.