Un robot a atacat un convoi militar din Libia
Un robot a atacat un convoi militar din Libia

Filmele SF devin realitate, iar oamenii pot deveni ținte vii pentru aceștia! Acest lucru a fost demonstrat de curând, în Libia, acolo unde un robot antrenat să ucidă a atacat un convoi militar!

Un robot a atacat un convoi militar din Libia

Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite a elaborat un raport privind atacul semnalat în Libia. Acesta este plin de date șocante, care parcă nu sunt reale, însă aceste lucruri chiar s-au întâmplat. Un robot autonom chiar a atacat ținte umane! Sunt deja de notorietate proiectele militare la care lucrează țări precum SUA, Rusia, China și Regatul Unit, care dezvoltă roboți capabili să ucidă! Un astfel de robot a acționat recent în Libia, acolo unde a atacat pur și simplu un convoi militar aflat în retragere.

Raportul ONU se referă la o mică dronă kamikaze produsă în Turcia și botezată STM Kargu-2. Aceasta a atacat soldații în retragere în timpul unui conflict civil în Libia, potrivit ultimului raport al Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

Un robot a atacat un convoi militar din Libia
Un robot a atacat un convoi militar din Libia

Și-a vânat victimele din aer

Raportul respectiv face referire la drona Kargu-2 drept ”muniție în așteptare”, ceea ce înseamnă că robotul aștepta pe loc până când s-a întâmplat să detecteze o posibilă țintă pe care a fost programată să o atace. Imediat cum aceasta a detectat ținta, a fost activată în mod asemănător cu o mină de teren, doar că de data aceasta pericolul a venit din aer. Drona putea ataca orice țintă care ajungea la o anumită distanță și o putea face atunci când considera că este nevoie, deoarece nu era manevrată de nimeni, ci era autonomă. Asta înseamnă că nu existau comunicații în robot și vreun operator uman.

”Convoaie logistice și forțe aflate în retragere au fost vânate și atacate de la distanță de vehicule aeriene de luptă fără pilot sau sisteme de arme autonome letale precum STM Kargu-2 și alte muniții în așteptare. Sistemele de arme autonome letale au fost programate să atace ținte fără să fie nevoie de date de conectare între operator și muniție”, mai arată raportul Națiunilor Unite, potrivit Futurism. STM Kargu-2 a fost programată să atace anumite ținte, a fost dotată cu muniție, apoi a fost eliberată în aer pentru a-și vâna viitoarele victime!