Cascada Bigar s-a prabusit
Cascada Bigar s-a prabusit

Cascada Bigăr, din Parcul Național Cheile Nerei-Beuțniță, este istorie! Cascada care a fost votatîă drept cea mai frumoasă din lume s-a prăbișit recent. Care a fost cauza pentru care cascada Bigăr s-a prăbușit, vedeți în articolul de mai jos!

S-a prăbușit cascada Bigăr

Cascada Bigăr a atras atenția întregii lumi în anul 2013, când o fotografie făcută la fața locului a ajuns în presa internațională. Mai exact, fotografia a fost publicată pe site-ul ”The World Geography”, o publicație care se ocupă de subiecte legate de geografie, natură, destinaţii turistice neobişnuite.

Mai mult de atât, într-unul din topuri realizate de ”The World Geography”, cascada Bigăr a fost desemnată cea mai frumoasă din lume. Ulterior, jurnaliştii de la Huffington Post au publicat un articol pe baza topului întocmit de ”The World Geography”, în care se spunea despre cascadă că este “un loc magic, desprins parcă din basme”.

 

”Avem, din păcate, și o veste neplăcută”

Din păcate, o veste tristă a venit luni, când Romsilva a emis un comunicat în care anunța că cea mai frumoasă cascadă din lume s-a prăbușit. ”Avem, din păcate, și o veste neplăcută. Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale”, a anunțat luni pe Facebook Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Dar ce s-a întâmplat, mai exact? Ei bine, reprezentanții regiei susțin că travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp au crescut în dimensiuni și greutate, iar luni cascada a cedat sub propria greutate.