Oamenii s-au imbolnavit pe capete, imediat dupa ce au renuntat la masca de protectie
Oamenii s-au imbolnavit pe capete, imediat dupa ce au renuntat la masca de protectie

Oamenii s-au îmbolnăvit pe capete, după ce au renunțat la masca de protecție! Cifrele sunt alarmante, ținând cont de cele înregistrate anul trecut. Cei mai mulți care s-au resimțit sunt copiii.

Oamenii s-au îmbolnăvit pe capete, imediat după ce au renunțat la masca de protecție

Specialiștii atrag atenția că numărul de cazuri de viroze respiratorii a crescut alarmant, în ultima perioadă, iar situația nu se regăsește doar în România. După ce s-a renunțat la obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber, au apărut problemele medicale cu virozele.

În prezent, numărul de viroze respiratorii a crescut la peste 30.000. Este aproape dublu față de cifrele înregistrate anul trecut, spun specialiștii. Imediat cum s-a renunțat la purtarea măștii de protecție în aer liber, în luna mai, într-o singură săptămână, numărul cazurilor a urcat la 50, comparativ cu doar patru cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a anului trecut. Medicul pediatru Iulia Țincu spune că vinovate de acest lucru ar putea fi redeschiderea școlilor, dar și renunțarea la masca de protecție în aer liber.

Oamenii s-au imbolnavit pe capete, imediat dupa ce au renuntat la masca de protectie
Oamenii s-au imbolnavit pe capete, imediat dupa ce au renuntat la masca de protectie

Cazurile de viroze s-au dublat, față de anul trecut

”Odată cu redeschiderea colectivităților, au început să apară și toate virozele pe care le tratam în mod uzual. Fie ele respiratorii sau digestive. De la 35-40 la sută cred că am înregistrat o creștere a numarului de prezentari în camera de gardă”, a menționat aceasta.

Medicii sunt cei care se confruntă cu acest val, dar și profesorii întâlnesc din ce în ce mai multe cazuri. Nu mai fac față valurilor de scutiri medicale. Unul dintre aceștia este directorul școlii nr. 7 din Capitală, Narcisa Franția, care cere sprijin din partea părinților.

”Este chemat asistentul în cazul în care copilul prezintă simptome la scoală. Acesta este dus la izolator, contactam părintele și recomandăm să fie dus elevul la medicul de familie. Reintrarea în unitate se face în baza avizului medicului de familie”, a explicat directorul.

Sunt probleme peste tot în lume. De exemplu, într-un cartier din New York, Statele Unite ale Americii, sute de copii s-au îmbolnăvit iar în statul Utah, de la jumătatea lunii mai au început să fie de zece ori mai multe cazuri de viroze, comparativ cu luna ianuarie.