Legenda cascadei Bigar
Legenda cascadei Bigar

Cascada Bigăr, votată drept cea mai frumoasă cascadă din lume, s-a prăbușit sub propria ei greutate, după cum a anunțat Romsilva. Devenise un important punct de atracție turistică, însă mulți români care au vizitat-o nu cunosc legenda cascadei Bigăr.

Legenda cascadei Bigăr

Legenda Cascadei Bigar! Potrivit legendei, pe meleagurile Vaii Almajului, traia o familie de tarani, a carei durere era lipsa unui urmas. Intr-o noapte, femeii i s-a aratat in vis o vrajitoare care i-a spus ca, doar daca va bea apa de la izvorul de sub stanca asezata la granita dintre lumi va ramane insarcinata, precizand ca daca urmasul va fi fata, acesteia nu-i va fi ingaduit sa se indragosteasca, altfel va muri.

Femeia a baut apa, iar dupa o vreme a nascut o fata deosebit de frumoasa, care s-a indragostit de un baiat chipes pe nume Bigar. Fata a fost inchisa de tatal ei in grota de deasupra izvorului dintre lumi, strigatele de disperare ale acesteia fiind auzite de vrajitoarea care traia in cealalta lume, in Taramul Regasirii Dorului.

Legenda cascadei Bigar
Legenda cascadei Bigar

Legenda tristă, final nefericit și în viața reală

Induplecata de suferinta fetei, vrajitoarea i-a transformat parul intr-o cascada pe care au inceput sa alunece lacrimile ei. Legenda mai spune ca flacaul a venit si s-a aruncat in apele cascadei, iar fata s-a stins odata cu el, dar s-au reintalnit in cealalta lume, singurul loc in care iubirea lor se putea implini. De atunci, indragostitii, spre a-si pecetlui dragostea, dar si pentru a avea parte de iubirea vesnica, vin sa bea apa din cascada ce poarta numele flacaului Bigar. De atunci, indragostitii, spre a-si pecetlui dragostea, dar si pentru a avea parte de iubirea vesnica, vin sa bea apa din cascada ce poarta numele flacaului Bigar.

Vestea tristă pentru turiștii care încă nu au apucat să vadă frumusețea cascadei Bigăr a venit luni. ”Avem, din păcate, și o veste neplăcută. Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale”, a anunțat luni pe Facebook Regia Națională a Pădurilor Romsilva.