A început razboiul fraticid in PNL! Replici dure intre Orban si Rares Bogdan
A început razboiul fraticid in PNL! Replici dure intre Orban si Rares Bogdan

Apropierea alegerilor interne din PNL a născut un adevărat război fraticid! Liberalii s-au împărțit în două tabere și se amenință cu dezvăluiri dureroase. Pe de o parte este actualul președinte, Ludovic Orban, iar de cealaltă sunt susținătorii lui Florin Cîțu pentru prima funcție în partid. Rareș Bogdan este în conflict cu Ludovic Orban, după ce a lansat amenințări la scenă deschisă!

A început războiul fraticid în PNL! Replici dure între Orban și Rareș Bogdan

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan s-a lansat în acuzații dure la adresa lui Ludovic Orban, despre care a spus că a cedat trei ministere importante la negocierea pentru formarea coaliţiei de guvernare tocmai pentru a-şi asigura funcţia în Parlament. Mai mult decât atât, europarlamentarul l-a avertizat pe președintele PNL că dacă se apucă să vorbească, ”îl va durea stomacul rău de tot”.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan i-a transmis lui Ludovic Orban să înceteze să ducă „o campanie murdară” şi a spus că afirmaţiile liderului liberalilor trebuiau ţinute în interiorul partidului. „Sper ca Ludovic Orban să termine cu atacurile, să fie o bătălie de idei şi să nu continue pentru că, dacă eu mă apuc să vorbesc, îl va durea stomacul rău de tot. S-ar putea ca nervii mei, care şi aşa sunt întinşi la maxim, să plesnească şi atunci lucrurile vor arăta extrem, extrem de rău şi nu cred că e bine pentru nimeni, în niciun caz pentru el”, a spus Rareș Bogdan, la România TV.

A început razboiul fraticid in PNL! Replici dure intre Orban si Rares Bogdan
A început razboiul fraticid in PNL! Replici dure intre Orban si Rares Bogdan

”Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău”

În replică, Ludovic Orban a spus că a fost pur și simplu părăsit de colegii săi la negocierile pentru formarea coaliției de guvernare, dar a spus și că nu are secrete care i-ar putea face vreun rău.

„Eu am avut un mandat de negociere, ăsta e adevărul. Dumneavoastră (presa – n.r) ați fost acolo. Ați văzut că n-au mai fost prezenți nici a doua, nici a treia , nici a patra zi. Să ignori un adevăr evident pe care îl cunoaște toată lumea,  media, parteneri de coaliție. Dar nu obișnuiesc să polemizez cu colegii mei în mass media.

Trebuie să ştiţi lucrul ăsta, preşedintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliţiei.

”Nimeni nu deține despre mine informații cu care ar putea să-mi facă rău”

Cu toate acestea, în cele mai dificile negocieri pe care le-am avut în 30 de ani (…), PNL este principalul partid de guvernământ, avem premier, avem preşedintele României, preşedintele Camerei Deputaţilor, iar reprezentarea PNL este conformă cu mandatul care mi-a fost acordat la negocieri şi anume ponderea pe care o avem în cadrul coaliţiei.

Nu am niciun secret. Nimeni nu deține despre mine informații cu care ar putea să-mi facă rău. Slavă Domnului, de-a lungul carierei mele am avut destui adversari și oricine a avut ceva rău despre mine a spus. Cele mai multe dintre ele neadevărate, chiar calomnii”, a declarat Ludovic Orban, duminică, în replică la afirmațiile lui Rareș Bogdan.