Doi frati de 5 si 10 ani impuscati intr-un parc
Doi frati de 5 si 10 ani impuscati intr-un parc

Italia este șocată după ce doi copii de 5 și 10 ani au fost executați într-un parc din localitatea Ardea, de lângă Roma. Copiii erau frați și ieșise să se joace lângă casă, când în parc a intrat un vecin înarmat! În plus, un pensionar a fost ucis și el, după ce a încercat să-i ajute pe micuți!

Doi frați de 5 și 10 ani împușcați într-un parc

Localitatea italiană Ardea, de lângă Roma, este în doliu, după ce Daniel și David Fusinato, de doar 5 și 10 ani, au fost împușcați mortal de un vecin de-al lor în vârstă de 35 de ani. Copiii se jucau ca în fiecare zi în parcul de lângă casa lor, când vecinul înarmat s-a apropiat de copii.

Micuții s-au speriat și au început să țipe când l-au văzut pe bărbat înarmat, însă acesta a deschis focul. I-a împușcat în inimă și în gât, iar copiii au căzut secerați la pământ. Zgomotul împușcăturilor a atras atenția unui bărbat în vârstă de 75 de ani, care trecea în acel moment pe lângă parc.

Doi frati de 5 si 10 ani impuscati intr-un parc
Doi frati de 5 si 10 ani impuscati intr-un parc

Un pensionar a sărit în ajutorul copiilor

Salvatore Ranieri nu a stat pe gânduri și a sărit imediat de pe bicicletă. A intrat în parc pentru a vedea ce se întâmplă și a încercat să-i salveze pe copiii împușcați, însă atacatorul l-a împușcat de două ori, iar pensionarul a murit și el.

„Am auzit patru împușcături și m-am uitat pe fereastră. Am văzut copiii la pământ, apoi un bărbat în vârstă venid cu bicicleta. Atacatorul a mai tras două focuri, apoi a plecat spre casa lui”, a declarat Marco, un bărbat care locuieşte într-o casă cu vedere la parc.

Criminalul s-a baricadat în casă

Bărbatul înarmat s-a întors și a plecat spre casa lui, lăsând cele trei victime într-o baltă de sânge. S-a baricadat în casa unde locuia împreună cu mama sa, însă la scurt timp locuința a fost încercuită de carabinieri. Au sosit la fața locului și negociatori ai Armatei, însă aceștia nu au reușit să ia legătura cu criminalul. Acesta nu a răspuns timp de trei ore.

Polițiștii italieni au spart ușa și au intrat în imobil, unde l-au găsit mort pe atacator. Acesta s-a sinucis. oamenii legii încearcă acum să găsească motivul pentru care bărbatul de 35 de ani a recurs la acest gest extrem de violent. Îl chema Andrea Pignani.

Ambulanța a venit după o jumătate de oră

Tatăl celor doi copii a ajuns repede și el la fața locului, însă copiii s-au stins ținându-l de mână. Bunica copiilor, Sonia di Gennaro, spune că ambulanța a ajuns târziu la fața locului. „Ambulanța a sosit prea târziu, a durat o jumătate de oră. Erau doi copii politicoși și respectuoși. Ieri, Daniel, cel mai mare, a venit la mine acasă și a plecat fără să-și ia rămas bun. Dar s-a întors și mi-a dat un pupic”, a mărturisit sfâșiată de durere femeia.

„Au fost încercări repetate de resuscitare, însă fără succes. Sunt profund îndurerat pentru ceea ce s-a întâmplat. Transmit condoleanţe familiei și întregii comunități din Ardea, care astăzi se confruntă cu un doliu teribil”, a declarat Alessio D’Amato, consilierul pentru sănătate din regiunea Lazio.