Durerile de cap hormonale afecteaza mii de femei
Durerile de cap hormonale afecteaza mii de femei

Patru moduri să tratezi natural durerile de cap cauzate de hormoni. Patru soluțiii naturale care te scapă de dureri. Durerile de cap strică viața multor români. Aveți mai jos câteva soluții naturale, care iau durerea de cap cu mâna.

Cauze și soluții naturale pentru a scăpa de durerile de cap hormonale

Dacă te doare capul mai mereu avem pentru tine câteva soluții naturale care se spune că iau durerea cu mâna. O durere de cap este foarte stresantă și strică viața oricui.

Durerile de cap pot fi provocate de oboseală, deshidratare, stres și lipsa somnului, însă pot fi cauzate și de dezechilibrul hormonal, scrie sfatulparintilor.ro.

Durerile hormonale strica viata a mii de femei
Durerile hormonale strica viata a mii de femei

Durerile de cap și hormonii

Femeile sunt într-un permanent roller-coaster hormonal. Nivelul acestora cresc și scad în timpul ciclului menstrual, lăsându-le prada dezechilibrelor emoționale. Problema se agravează în momentul în care apar și dezechilibrele dintre hormoni.

Sunt femei care sufera de dureri de cap înainte de începerea sângerărilor menstruale, perioada în care nivelul hormonului estrogen este în cădere liberă.

Mii de femei se confruntă cu această problemă

Dacă ești una dintre miile de femei care se confruntă cu aceasta problemă, cu siguranță știi care sunt medicamentele pe care medicul le prescrie în astfel de cazuri. Ceea ce, poate, nu știi sunt soluțiile naturale la care poți apela pentru a scăpa de sâcâitoarele dureri de cap cauzate de dezechilibrul hormonal.

Înainte de a aplica oricare dintre aceste medote, cere sfatul medicului. Pe baza analizelor de laborator se poate determina exact care este nivelul fiecarui hormon și se va acționa pentru a îi echilibra.

Dieta

Elimina din dieta produsele care contin gluten, zahar, vin rosu, precum si pe cele care contin tiramina, un compus care contribuie la aparitia migrenelor. Tiramina se gaseste in branza maturata, pestele afumat si carne procesata. Dupa o perioada de aproximativ 30 de zile vei incepe sa observi imbunatatirile.

Suplimentele

Dupa ce medicul stabileste exact ce lipseste in organismul tau poate prescrie o reteta de suplimente alimentare care sa reechilibreze balanta: magneziu, coenzima Q10 etc. Atentie, nu lua dupa ureche suplimente, medicul va sti exact ce doza sa-ti recomande, in functie de nevoile tale.