Coordonatorul tehnic al PNRR plecat in concediu
Coordonatorul tehnic al PNRR plecat in concediu

După ce Comisia Europeană a dat de pământ cu Planului Național de Redresare și Reziliență și a spus că are nevoie de foarte multe corecții, deoarece prețurile au fost umflate, cifrele nu s-au regăsit în documente și multe alte observații, coordonatorul tehnic al PNRR a plecat în concediu.

Coordonatorul tehnic al PNRR plecat în concediu

Îl cheamă Nicolae Toderaș și este coordonatorul cu rol tehnic al Planului Național de Redresare și Reziliență. A fost angajat de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, chiar pe data de 21 ianuarie 2021. Așadar, după numai șase luni de muncă, Nicolae Toderaș a decis că are nevoie de o vacanță, chiar atunci când proiectul pentru care a fost angajat suferă grav și trebuie modificat pentru a putea fi aprobat de Comisia Europeană, potrivit News Week.

Mai mult decât atât, premierul Florin Cîțu a spus că nimeni implicat în redactarea PNRR nu are voie să își ia concediu, până când Planul nu este aprobat de Comisia Europeană. Cu toate acestea, Tudoraș a plecat în concediu pentru doar o săptămână.

Coordonatorul tehnic al PNRR plecat in concediu
Coordonatorul tehnic al PNRR plecat in concediu

Florin Cîțu a interzis celor responsabili cu PNRR să își ia concediu

„Avem un mesaj foarte clar pentru toţi cei care lucrează la PNRR – şi aici mă refer la funcţionarii din administraţia publică. Trebuie să ştiţi că nu puteţi să mergeţi în concediu până nu avem acest PNRR aprobat. (…) Este responsabilitatea noastră şi a celor care lucrează la acest proiect să avem cel mai bun PNRR. De aceea trebuie să luaţi toate observaţiile Comisiei Europene şi să le trataţi cu mare, mare atenţie. Dacă, cumva, din cauza unei tratări superficiale a acestor observaţii de către un funcţionar sau oricine, la orice nivel din administraţia publică, vom avea probleme cu PNRR, vă garantez că acea persoană sau acele persoane pleacă acasă. Nu ne jucăm cu aşa ceva, trebuie să luaţi în considerare toate observaţiile, răspundem cu celeritate, răspundem imediat şi facem un PNRR bun. Deci, nimeni nu pleacă acasă, în concediu, până nu avem acest PNRR. (…) Trebuie să luăm aceşti bani, sunt bani de care avem nevoie să ne dezvoltăm”, a declarat premierul Florin Cîţu vineri, pe 11 iunie a.c.

Contactat de către sursa citată, Toderaș a confirmat că este în concediu. Declarația lui a fost următoarea: „Mie mi s-a aprobat concediul săptămâna trecută. Domnul premier nu… nu știu cine sunteți!”. Apoi coordonatorul tehnic al PNRR nu a mai răspuns la telefon.