Maria Cioata a avut o moarte groaznica
Maria Cioata a avut o moarte groaznica. Sursa foto: bzi.ro

O avocată din baroul Iași a murit după ce a căzut de la etajul 6, dezbrăcată fiind. Poliția ia în calcul sinuciderea, dar și o posibilă crimă. Toate detaliile, în rândurile de mai jos.

O tânără avocată din Iași a decedat după ce a căzut de la etajul 6. Femeia era îmbrăcată doar în lenjerie intimă

O avocată din baroul Iași a murit după ce a căzut de la etajul 6, îmbrăcată fiind doar în lenjerie intimă. Anchetatorii iau în calcul ca femeia să se fi sinucis, dar cercetează și o posibilă crimă.

Tragedia de proporții a avut loc la finalul săptămânii trecute, când tânăra de 26 de ani, avocată în cadrul Baroului Iași, a murit după ce a căzut de la etajul al șaselea al unui bloc din zona Târgu Cucu.

Monica Cioata avea doar 26 de ani
Monica Cioata avea doar 26 de ani

Când a avut loc tragicul incident

Drama s-a petrecut în noaptea de vineri, spre sâmbătă, în jurul orei 4:00 dimineață, când autoritățile ieșene au fost alertate cu privire la incident, iar la fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Medicii au declarat decesul avocatei Monica Cioată, iar trupul neînsuflețit al acesteia a fost preluat și dus la IML. Oamenii legii au declanșat o anchetă, pentru a afla ce a dus la producerea tragediei.

Polițiștii ieșeni au sigilat apartamentul tinerei avocate, luând în calcul două variante. Ancheta este abia la început, iar, deocamdată, nu se știe dacă a fost vorba despre un suicid sau despre vreo crimă.

Proprietarul apartamentului era un coleg de-al avocatei

Anchetatorii au mers la proprietarul apartamentului din care a căzut tânăra Monica Cioată. Aceștia au aflat că proprietarul locuinței este, de asemenea, un avocat din Iași. Acesta a fost dus de polițiști la audieri, care au durat ore bune. Bărbatul ar fi locuit cu avocata de circa trei luni.

Din câte știu eu, proprietarul apartamentului s-a mutat cu tânăra asta de vreo 3 luni. Noaptea trecută, pe la 3:30, am auzit gălăgie, o ceartă. La scurt timp am auzit o bufnitură și un urlet de femeie care a durat câteva secunde, apoi s-a făcut o liniște totală. Știți, pe la noi, pe la bloc, mai vin tot felul de boschetari și se mai ceartă, am crezut că ei erau pe acolo, pe jos. Când am ieșit la balcon și m-am uitat, am văzut o femeie întinsă pe asfalt. Prima mea impresie a fost că era un manechin din plastic, nici nu mi-am dat seama că e o femeie în carne și oase acolo”, a relatat unul dintre vecini, potrivit bzi.ro.

Se așteaptă rezultatele necropsiei

Anchetatorii au precizat că așteaptă rezultatele necropsiei, pentru a putea stabili ce a dus la decesul tinerei, dacă a fost vorba despre suicid sau crimă. Inițial, dosarul a fost instrumentat de o unitate, dar, în cursul serii de sâmbătă, lucrurile s-au schimbat.

Dosarul a fost lucrat inițial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, fiind vorba despre o moarte suspectă. Ulterior, cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, având în vedere calitatea victimei”, a declarat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Baroul din Iași, uimit de cele întâmplate

Membrii Baroului Iași s-au arătat extrem de uimiți de cele întâmplate. De altfel, decanul Baroului ieșean, avocatul Tudor Duca, a susținut că o știa pe tânăra decedată.

Am aflat din presă că s-a întâmplat tragedia. Vă spun sincer, suntem șocați de cele întâmplate! Încă nu-mi vine să cred! Eu o cunoșteam pe tânăra avocat, deoarece a participat la un curs de pregătire. Ea urma să dea examenul de definitivat în luna noiembrie a acestui an. Era o persoană foarte bine pregătită din punct de vedere profesional, din ce mi-am dat seama. De asemenea, părea un om inteligent și deosebit. Nu știm ce s-a întâmplat, cum s-a ajuns la această tragedie. Urmează ca anchetatorii care se ocupă de caz să stabilească ce s-a petrecut acolo. Vreau să le transmit sincere condoleanțe rudelor colegei noastre, care era avocat stagiar”, a declarat ieri avocatul Tudor Duca, decanul Baroului Iași.