Inundatii mortale in Germania
Inundatii mortale in Germania

Au fost ploi devastatoare în Germania, urmate de inundații mortale! Nu mai puțin de 20 de persoane și-au găsit sfârșitul după ce au fost luate de ape, iar alte 70 sunt date dispărute! Natura s-a dezlănțuit în Saxonia, acolo unde au căzut cantități record de precipitații pe metrul pătrat. Zeci de locuințe au fost inundate!

Inundații mortale în Germania

Autoritățile din Germania au emis un comunicat în care se precizează faptul că 20 de persoane au decedat în urma ploilor și inundațiilor care au venit după acestea. În plus, nu mai puțin de alte 70 de persoane sunt date dispărute de autorități.

În plus, au fost case distruse și copaci aruncați pe mașini, seara trecută, în Germania. Un bărbat din Saxonia a fost dat dispărut, iar autoritățile cred că acesta a fost luat de un pârâu umflat de ploile abundente din ultimele ore. În doar 12 de ore au căzut peste 80 de litri de apă pe metru pătrat, iar râurile și-au ieșit din matcă și s-au revărsat pe străzi și au pătruns în zeci de locuințe.

Se așteaptă 200 de litri de precipitații pe metrul pătrat

Alerte de dezastre au mai fost emise și în Elveția și în Belgia. Meteorologii avertizează că va continua să plouă torențial și în zilele următoare. În unele zone vor cădea chiar și, atenție, 200 de litri de apă pe metrul pătrat.

Oamenii legii anunțau joi că patru persoane au murit şi 30 au dispărut la sud de Bonn, după ce râul Ahr, care se varsă în Rin, a trecut cu mult peste maluri. Aproximativ 50 de persoane sunt blocate pe acoperişuri şi mai multe case sunt expuse riscului de prăbuşire.

Doi pompieri au murit la datorie în regiunea Sauerland, la nord-est de Bonn, a mai anunţat poliţia. Agenţia de ştiri DPA a transmis că unul s-a înecat şi un al doilea s-a prăbuşit după o operaţiune de salvare. Transportul feroviar, rutier şi fluvial a fost întrerupt, iar transportul maritim a fost suspendat pe râul Rin, în urma inundațiilor. Veștile proaste nu s-au terminat pentru nemți. meteorologii anunță că și joi se așteaptă ca furtuni uternice să lovească sud-vestul Germaniei, iar ploile vor continua atât joi, cât și vineri.