Creste numarul mortilor in Germania
Creste numarul mortilor in Germania

Crește numărul morților în Germania, țară lovită de inundații devastatoare! În plus, sute de persoane sunt în continuare date dispărute și nu se cunoaște soarta lor! Autoritățile trag un semnal de alarmă și spun că astfel de evenimente meteorologice se vor înmulți!

Crește numărul morților în Germania

Numărul persoanelor decedate în urma inundațiilor care au lovit Germania a crescut la 80 de persoane, iar statisticile ar putea deveni și mai negre, deoarece sute de persoane sunt încă date dispărute.

Ploile torenţiale şi inundaţiile au afectat joi mai multe ţări din Europa, însă în Germania au fost catastrofale. Germanii nu au mai văzut aa ceva în ultimii 20 de ani, dar autoritățile spun că astfel de evenimente meteorologice se vor înmulți, dacă nu se va fae ceva pentru protecția climei.

 

Belgia a raportat 11 decese

Precipitațiile record din vestul Europei au făcut ca râurile să iasă din matcă, devastând regiunile pe unde au trecut. Mașini și arbori au fost luate ca niște jucării și aruncate în pereții caselor de puterea naturii.

De asemenea, Belgia a raportat, la rândul ei, cel puțin 11 morți în urma vremii extreme, pe care liderii politici o pun în seama schimbărilor climatice. Cancelarul german Angela Merkel a promis sprijin total pentru familiile celor decedați. De asemenea, Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, a pus vremea extremă pe seama încălzirii globale.

Schimbările climatice aduc catastrofe meteorologice

”Ne vom confrunta cu astfel de evenimente la nesfârșit, ceea ce înseamnă că trebuie să accelerăm măsurile de protejare a climei, pentru că schimbările climatice nu se limitează la un singur stat”, a declarat Armin Laschet.

Districtul Euskirchen din landul Renania de Nord-Westfalia este cel mai grav afectat. Aici au murit 15 persoane, după cum anunță poliţia locală care caută în continuare persoane date dispărute. Bilanţul ar putea crește.

De asemenea, în Schuld, la sud de Bonn, şase case de pe malul râului s-au prăbuşit, iar poliţia a anunţat că între 50 şi 60 de persoane sunt date dispărute.