Pacient omorat in bataie de un asistent, in Ploiesti
Pacient omorat in bataie de un asistent, in Ploiesti

Este un adevărat scandal la un spital de psihiatrie din Prahova, după ce familia unui pacient îl acuză pe un asistent că le-ar fi omorât în bătaie ruda. Bărbatul decedat avea 61 de ani și a murit în chinuri groaznice.

Pacient omorât în bătaie de un asistent, în Ploiești

Un bărbat de 61 de ani internat la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică din Călinești, județul Prahova, a murit după ce ar fi fost lovit de un asistent. Angajatul ar fi intervenit într-un conflict pe care victima l-a avut cu un alt pacient, iar în acest timp asistentul ar fi folosit forța pentru a-i despărți pe cei doi. Acum, rudele bărbatului mort îl acuză pe asistent că l-a lovit pe acesta, cauzându-i moartea.

IPJ Prahova anunță că polițiștii au fost sesizați joi de către angajații Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică din Călinești că un pacient în vârstă de 61 de ani a murit.

Pacient omorat in bataie de un asistent, in Ploiesti
Pacient omorat in bataie de un asistent, in Ploiesti

Pacientul a intrat în conflict cu un coleg de spital

În cursul aceleiași zile, polițiștii au dispus efectuarea necropsiei bărbatului. Necropsia s-a făcut a doua zi. În urma necropsiei, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a considerat că trebuie schimbată încadrarea juridică din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că victima ar fi avut, cu câteva zile înaintea decesului, un coflict cu un alt pacient, iar angajatul centrului a intervenit să calmeze spiritele și l-ar fi lovit pe bărbat.

Procurorii urmează să afle exact în ce condiții a decedat pacientul internat la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică din Călinești și să afle cine se face vinovat pentru decesul acestuia.