Alexandru Arsinel, mesaj cutremurator pentru Ion Caramitru
Alexandru Arsinel, mesaj cutremurator pentru Ion Caramitru

Alexandru Arșinel, mesaj cutremurător pentru Ion Caramitru, chiar în ziua înmormântării marelui actor. Actorul Alexandru Arșinel a venit cu o declaraţie plină de emoţie la adresa colegului său de breaslă. Ce a spus Alexandru Arșinel despre Ion Caramitru, citiți în articolul de mai jos.

Alexandru Arșinel nu a putut fi alături de Ion Caramitru pe ultimul drum. Ce mesaj a tranmis actorul 

Alexandru Arșinel a transmis un mesaj cutremurător pentru Ion Caramitru, chiar în ziuaîn care acesta era condus pe ultimul drum.

Tino a fost un luptător toată viață lui, vizavi de meserie, vizavi de misiunea lui de cetățean al acestei țări. A fost un reprezentant demn al tagmei artiștilor. S-a situat în frunte și s-a lupta pentru cauza artiștilor și nu doar a lor, a cetățeanului român”,  spune Directorul Teatrului de revistă Constantin Tănase din București, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.

Cei doi actori se cunosc din facultate
Cei doi actori se cunosc din facultate

Alexandru Arșinel a regretat că nu a putut fi prezent la înmormântare

Regret că nu pot să fiu aproape de el, de ceremonia respectivă. Nu sunt într-o stare prea bună. Regret foarte mult că a murit într-un moment în care au dispărut mulți artiști (…). Tino a fost un portdrapel al artiștilor români după Revoluție.

I-aș fi spus că și-a făcut datoria față de noi, artiștii. Că s-a zbătut să obțină niște drepturi pe care le merităm, mai ales că în timpul Revoluție am fost între cei mai -agitați- în a susține cauza Revoluție”, a afirmat Alexandru Arșinel.

De când se cunosc cei doi mari actori

Actorul a rememorat momentul în care l-a cunoscut pe Ion Caramitru, spunând că acest lucru s-a întâmplat în perioada facultății. ”Eram cu 2 ani mai mare ca el și aveam multe prilejuri să ne ciocnim. S-a situat întodeuana printre cei care s-au lupta pentru ceea ce trebuia să fie un artist român”, a mai amintit Alexandru Arșnel.

Partenerul Stelei Popescu de scenă a mai povestit că, pe parcursul întregii sale cariere profesionale, nu a fost mânat de sentimente de invidie față de colegii săi de breaslă.

Alexandru Arișinel, un om fără invidii

Nu am avut chestia asta (invidia -n.r.) niciodată. Dacă mi-am dorit în mod tacit un rol, el a apărut până la urmă. Am jucat și pe scenă Teatrului de Revistă, dar și la TNB. Mi-am satisfăcut dorințele legate de teatru, de ceea ce aș fi vrut să joc. Sunt la o vârstă, 83 de ani aproape, în care am jucat aproape orice, de la o replică, la zeci, sute de turne, roluri în piese de teatru și filme. Chiar și cu Ion Caramitu am jucat într-un film având rolul principal”, a conchis Alexandru Arșinel.