Premierul Florin Citu vine cu vesti rele pentru tinerii care au nunta programata
Premierul Florin Citu vine cu vesti rele pentru tinerii care au nunta programata

Numărul de cazuri noi de coronavirus crește de la o zi, la alta. De apoape o săptămână, acesta nu a scăzut sub 2.000, așa că autoritățile au intrat în alertă și se gândesc cum să stopeze această pantă ascendentă. Una dintre măsuri ar urma să se aplice în localitățile care depășesc indența de 3 la mie și are legătură cu nunțile și botezurile programate deja.

Premierul Florin Cîțu vine cu proaste rele pentru tinerii care au nunta programată

Cel care a venit cu o propunere în acest sens a fost remierul Florin Cîțu, care nu ar vrea, totuși, ca nunțile să fie anulate în localitățile unde incidența cazurilor de coronavirus ajunge la 3 la mie, cum este cazul județelor Bistrița Năsăud și Ilfov.

Premierul se gândește la tinerii care au cheltuit deja bani pentru organizarea nunții și nu ar vrea ca aceștia să anueze evenimentul, așa că a propus ca în localitățile unde incedența atinge 3 la mie să fie solicitat certificatul verde participanților la nuntă.

Premierul Florin Citu vine cu vesti rele pentru tinerii care au nunta programata
Premierul Florin Citu vine cu vesti rele pentru tinerii care au nunta programata

Certificatul verde ar putea fi solicitat mesenilor

”Sunt nunți programate în perioada următoare în zone în care se vede deja că ajungem la 3 la mie. Aș vrea să ne asigurăm că aceste nunți nu sunt anulate și ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunți, dacă se poate. Oamenii nu pot să-și mai modifice data de la o săptămână la alta și atunci aș propune pentru nunțile deja programate și sunt în zone unde incidența crește, să folosim certificatul verde”, a adăugat Florin Cîțu.

Premierul a vorbit și despre siguranța elevilor, la început de an școlar. Șeful Executivului a spus că sunt sificiente măști de protecție pentru elevi, dar dacă va fi nevoie, numărul acestora va fi suplimentat. A recunoscut, de asemenea, că sunt sute de școli cu probleme și a spus că acestea trebuie rezolvate rapid! În plus, în timp ce în lume sunt școli digitalizate total, în România încă mai există sute de școli care nu au nici măcar…încălzire, în anul 2021!

Sute de școli fără încălzire, în România, în anul 2021

“Începem anul şcolar cu prezenţă fizică, e un lucru foarte important, siguranţa copiilor primează. 2400 de elevi vor începe şcoala în sistem online, din păcate. Vreau să menţinem prezenţa fizică, dar pentru asta e nevoie ca regulile să fie respectate.

Avem destule măşti pentru copii, vom suplimenta dacă va fi nevoie, desigur. 253 de şcoli nu au asigurate măsurile igieno-sanitare, trebuie rezolvată această problemă rapid. De asemenea, 139 de şcoli nu au acces la căldură, lucru de neconceput. Vine frigul, elevii au nevoie de căldură în clase”, a spus Florin Cîțu.