Ananasul te ajuta la slabit, printre altele
Ananasul te ajuta la slabit, printre altele

Ananasul este fructul minune care accelerează arderile, favorizând slăbitul. Astfel, această fructă nu ar trebui să lipsească de pe mesele tuturor românilor. Toate beneficiile miraculoase ale ananasului, în articolul de mai jos.

Ananasul are foarte multe beneficii pentru organismul uman. Care sunt acestea 

Nutriţioniştii recomandă consumul regulat al ananasului, întrucât aceast fruct este foarte bogat în principii nutritive. Ananasul conţine vitaminele A, B, B1 și C şi minerale precum iod, magneziu, mangan, potasiu, calciu, fosfor, fier, sulf.

Totodată, fructul-minune conţine un ferment digestiv, bromelină, care descompune în câteva minute de 1.000 de ori greutatea ei de proteine. Odată ce moleculele de proteine sunt descompuse, acestea sunt mai ușor absorbite în intestinul subțire. Acest lucru poate fi util în special persoanelor care se confruntă cu insuficiența pancreatică, o afecțiune în care pancreasul nu poate produce suficiente enzime digestive.

Ananasul poate fi considerat un fruct minue datorita multiplelor beneficii
Ananasul poate fi considerat un fruct minue datorita multiplelor beneficii

Favorizează digestia

Un studiu a arătat că participanții cu insuficiență pancreatică au experimentat o digestie mai bună după ce au luat un supliment de enzimă digestivă care conține bromelină, comparativ cu administrarea aceluiași supliment de enzimă digestivă fără bromelină.

De asemenea, specialiştii în nutriţie recomandă consumul de ananas în afecţiuni precum anemie, ateroscleroză, artrită, gută, litiază și obezitate, dar şi în perioadele de creștere şi convalescență. În plus, aplicat extern, sucul de ananas este recomandat ca tonifiant al pielii normale. Mai mult decât atât, sucul de ananas acţionează ca un pansament gastric, fiind recomandat în problemele cu stomacul.

Reduce riscul apariției cancerului

De curând, nutriționiștii americani au realizat o listă cu beneficiile ananasului. Astfel, acesta este benefic pentru digestie și calmează intestinele. Potrivit healthline.com, ananasul reduce riscul apariției cancerului. Practic, ananasul are niște compuși care reduc stresul oxidativ ce favorizează apariţia cancerului.

Cancerul este o boală cronică caracterizată prin creșterea necontrolată a celulelor. Progresia sa este în mod obișnuit legată de stresul oxidativ și inflamația cronică. Mai multe studii au arătat că ananasul și compușii săi pot reduce riscul de cancer. Acest lucru se datorează faptului că acestea pot reduce semnificativ stresul oxidativ și inflamația.

Ananasul conține bromelin

Unul dintre acești compuși este bromelin. Studii in vitro de dată recentă au arătat că bromelina a suprimat creșterea celulelor canceroase la sân și a stimulat moartea celulelor. Această enzimă a suprimat, totodată, celulele canceroase de la nivelul pielii, căilor biliare, sistemului gastric și colonului.

Potrivit altor studii, bromelina poate stimula sistemul imunitar să producă molecule care potenţează eficienţa celulelor albe în suprimarea creșterii celulelor canceroase și în eliminarea acestor celule.

Vindecă sinusurile inflamate

Ananasul ne ajută și în combaterea răcelilor şi facilitează vindecarea sinusurilor inflamate. Bromelina reduce cantitatea de mucus din gât și din nas. În plus, calmează și tusea.

Ananasul este bun și pentru persoanele care suferă din cauza diverselor alergii. Un alt amănunt mai puțin cunoscut despre acest fruct este faptul că este recomandat în sarcină. Grețurile de dimineață dispar datorită numeroaselor minerale pe care le conține ananasul. Un rol important îl are și vitamina B6.

Ananasul reduce riscul de formare a chegurilor de sânge

Ananasul reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge, având în vedere că bromelina blochează coagularea excesivă a sângelui.

Fructul este indicat și pentru cei care călătoresc des cu avionul. Vitamina C din ananas previne formarea tartrului pe dinți. În plus ananasul are puține calorii și este ideal pentru slăbit. Datorită conținutului mare de fibre și de apă, el hidratează și reduce pofta de dulce.

Ananasul ajută și vederea

Consumul regulat de ananas înseamnă și scăderea riscului de hipertensiune arterială. Ananasul scade cantitatea de sare din organism datorită faptului că este bogat în potasiu.

Vitamina A din ananas ne ajută și vederea, diminuând semnificativ riscul dezvoltării degenerescenței maculare.