Un barbat a fost declarat mort la spitalul Craiova, insa acesta nu murise
Un barbat a fost declarat mort la spitalul Craiova, insa acesta nu murise

O familie care s-a dus să își ridice ruda moartă dintr-un spital din Craiova a avut o surpriză de zile mari. Ruda era în viață, nu murise, era internată la Terapie Intensivă. Conducerea spitalului spune că personalul este suprasolicitat.

O familie din Dolj care a fost chemată să își ridice mortul de la spital a constatat cu stupoare că acesta era viu

Un caz șocant a avut loc în Craiova, unde un bărbat, internat în spitalul județean, a fost declarat mort. Rudele îndurerate s-au pregătit pentru înmormântare, însă, când au ajuns să ridice trupul decedatului, surpriză. Bărbatul era viu, însă internat la Terapie intensivă.

Bărbatul de 78 de ani a ajuns la spitalul Județean din Craiova cu probleme grave de sănătate. A fost operat, apoi dus pe secția ATI. Duminică dimineață, rudele au fost anunțate de către un reprezentant al spitalului că bărbatul a decedat. A doua zi, s-au prezentat la spital pentru identificarea cadavrului şi ridicarea lui. Numai că surpriză, persoana decedată nu era ruda lor.

Spitalul Judetean Craiova
Spitalul Judetean Craiova

Ginerele și-a dat seama că nu socrul lui este cel decedat

Pe mine m-au chemat să recunosc cadavrul. Mi-au adus pe cineva învelit, au dat la o parte de pe faţă. Le-am spus că nu este el. Mi-au spus: Cum domnule, nu-ţi recunoşti socrul? Am spus că nu este el. Între timp l-au dezvelit şi au văzut că pe mână avea un tatuaj. La un moment dat s-au uitat şi pe mână, avea un bileţel pe care era trecut alt nume.

Le-am arătat şi o poză a lui, pentru că noi îi făcusem o poză pentru tablou. Au plecat iar în morgă şi au revenit după 5-10 minute şi au spus că este ceva în neregulă şi să aştept în faţă. Nu a verificat nimeni că pe mână acea scris alt nume”, a povestit ginerele pacientului încurcat la spitalul din Craiova, potrivit România TV.

Familia s-a pregătit deja de înmormântare

În tot acest timp, familia bărbatului din Dolj se pregătea de înmormântare. ”Trăim de trei săptămâni o traumă. Au făcut groapa. A venit lume la poartă. A bătut clopotul în sat. Am adus acei gorniști, preotul, practic tot ce se face, la ţară, la o înmormântare”, a declarat Petrișor Oprea, fiul bărbatului în vârstă de 78 de ani.

Bărbatul a fost găsit viu, însă intubat la Terapie Intensivă. ”Tatăl meu trăia. Este acum la Terapie Intensivă. L-am strigat, era cu ochii deschisi, am stat 5 minute langa el. Eu l-am vazut ca e lucid. Cu ce mă încalzesc scuzele cand am trait trauma asta?”, spune revoltată fiica pacientului declarat viu, dar care era viu.

Personalul spitalului este suprasolicitat

Conducerea spitalului spune că este o greşeală la secţia de ATI, că s-au încurcat fişele a doi pacienţi din cauza ”suprasolicitării personalului”.

Acest incident este urmare a suprasolicitării personalului din ATI. NUmărul pacienţilor COVID ŞI non-COVID este în creştere. În momentul de faţă numărul paturilor de la ATI COVID este plin la adulţi. Avem un număr foarte mare de pacienţi. Personalul este suprasolicitat şi este o regretabilă greşeală. Ne cerem scuze familiei. Ancheta este în desfăşurare”, a declarat medicul Alice Drăgoescu, sefa secției ATI de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.