Politistii din Romania, umiliti de colegii din Republica Moldova
Politistii din Romania, umiliti de colegii din Republica Moldova

Polițiștii din România, umiliți de colegii din Republica Moldova, care au capturat un avion folosit la traficul ilegal de țigări! Aeronava se întorcea din România, unde lăsase o încărcătură de țigări de contrabandă!

Polițiștii din România, umiliți de colegii din Republica Moldova

Polițiștii din Republica Moldova au capturat un avion care se întorca din România! Acesta ar fi fost plin cu țigări de contrabandă din Ucraina, însă se pare că nimeni din România nu știe că spațiul aerian a fost încălcat de avionul traficanților!

Daniel Martnos, șeful-adjunct al Poliției de Frontieră din Republica Moldova, a declarat, pentru deschide.md, că avionul prins de polițiștii de frontieră transportase țigări de contrabandă în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț, scrie digi 24.

Politistii din Romania, umiliti de colegii din Republica Moldova
Politistii din Romania, umiliti de colegii din Republica Moldova

Românii nu știau nimic

Autoritățile din Republica Moldova au fost nevoiți să intervină în forță pentru capturarea aeronavei! Oamenii legii moldoveni au primit informații de la colegii din Ucraina. ”Aeronava a survolat spațiul aerian al R.Moldova și a ajuns în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț. Am sesizat despre acest caz și colegii din România, care urmează să stabilească unde au ajuns țigările”, susține șeful adjunct al IGPF.

Martnos a mai specificat faptul că la fața locului polițiștii de frontieră au depistat un vehicul cu combustibil pentru aeronavă, dar și un tractor, semn că traficanții pregăteau și alte zboruri spre România. Din primele informații, se pare că este implicat un traficant notoriu din Republica Moldova. Acesta s-a încăierat cu angajații de la Poliția de Frontieră și a reușit să fugă de la fața locului. Oamenii legii l-au urmărit până în orașul Cupcini, unde i-a fost pierdută urma.

Șeful-adjunct presupune că ar fi vorba de cel puțin 100 de cutii de țigări care ar fi fost escărcate în România. Procurorii au deschis un dosar și continuă cercetările pentru a fi stabilite toate circumstanțele în care au acționat traficanții de țigări, potrivit deschide.md.