Este doliu in muzica romaneasca
Este doliu in muzica romaneasca

Cântărețul de muzică ușoară Dorin Anastasiu a murit. Dorin Anastasiu, unul dintre cei mai șarmanți soliști din muzica românească şi prezentator de emisiuni la TVR și Antena 1, a decedat la vârsta de 78 de ani.

A murit Dorin Anastasiu. Artistul avea 78 de ani

Dorin Anastasiu a murit. În urmă cu mai bine de 50 de ani Dorin Anastasiu scria istorie pe scena Cerbului de Aur, unde alături de Angela Similea artistul reprezenta România la festivalul de la Brașov și câștiga trofeul „Cerbul de argint”, transmite TVR.

Dorin Anastasiu a lansat cunoscutele melodii „Nu pleca”, împreună cu Mihaela Runceanu, și „Într-un oraș, într-un tramvai”. În ciuda vârstei înaintate, solistul, care și-a dus discret viața, a rămas aproape de marea sa iubire, muzica.

Dorin Anastasiu a murit la 78 de ani
Dorin Anastasiu a murit la 78 de ani

Dorin Anastasiu, profesor de canto și de dicție

Vreme îndelungată a fost profesor de canto și dicție pentru copii și adolescenți care şi-au dorit o carieră în muzică.

Dorin Anastasiu s-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943. Eleganţa de mai târziu a evoluţiei scenice se datorează în bună parte faptului că între 1954-1957 a urmat cursurile Şcolii de coregrafie, la Bucureşti.

Ce studii avea Dorin Anastasiu

Tot în Capitală absolvă cursurile Liceului “Ion Neculce” şi, în 1967, ale Facultăţii de Instalaţii din cadrul Institului de Construcţii. La şcoala populară de artă urmează atât cursurile clasei de teatru, cât şi cele de muzică uşoară.

În 1966 obţine premiul I la Festivalul naţional studenţesc, în 1967 debutează la radio, iar în anul următor la TV. Din această clipă înregistrează peste o sută de creaţii ale celor mai cunoscuţi compozitori ai noştri.

Dorin Anastasiu a câltigat premiul 1 de interpretare la festivalul Mamaia, în anul 1969 

După un premiu II la festivalul internaţional de la Soci (URSS), în 1968, cu o piesă de George Grigoriu, în 1969 câştigă premiul I de interpretare la Mamaia, cu două piese de Alexandru Mandy, drept care este desemnat să reprezinte România la ediţia din anul următor a „Cerbului de aur”.

A jucat în câteva filme artistice de lung metraj şi dublează frecvent vocea unor personaje în filmele de desene animate. A fost redactor, profesor şi prezentator la emisiuni de succes de la TVR şi Antena 1.