Emma Raducanu, campioana US Open 2021
Emma Raducanu, campioana US Open 2021

Emma Răducanu, britanica de 18 ani care a câștigat trofeul US Open 2021, este pe jumătatea româncă, în timp ce mama ei este chinezoaică. Astfel, Emma Răducanu vine de două ori pe an în România la bunica din parta tatălui, Niculina, unde este tratată ca o prințesă.

Niculina Răducanu, bunica Emmei Răducanu, mândră de nepoata ei. ”Nu am spus nimănui că sunt bunica unei campioane”

Emma Răducanu este adusă de tatăl ei care este român de două ori pe an în România, la bunica din partea acestuia. Bunica se numește Niculina și are 88 de ani. Femeia spune că nu a putut să se uite la meciul care i-a adus nepoatei sale trofeul US Open 2021, pentru că era prea mult pentru inima ei. Abia a doua zi a aflat de la știri că nepoata sa este campioană.

Jurnaliştii de la Daily Mail au discutat cu Niculina, bunica Emmei Răducanu, care locuieşte în Sectorul 2 din Bucureşti. Doamna Niculina afirmă că după abandonul de la Wimbledon i-a întrebat pe părinţii Emmei Răducanu dacă nu ar fi mai bine ca tânăra să se lase de tenis.

Bunica și-ar fi dorit ca Emma să renunțe la tenis

Am vrut să renunţe, i-am întrebat pe părinţii ei dacă n-ar trebui să renunţe la tenis. Dacă i s-ar fi întâmplat ceva? Sănătatea ei e mult mai importantă”, a declarat doamna Niculina.

Bunica Emmei Răducanu, Niculina, mai spune că urmăreşte meciurile nepoatei sale la televizor, însă la finala de la US Open a aflat rezultatul partidei a doua zi.  ”Nu am putut să urmăresc partida, era prea mult pentru inima mea. Mi-am zis că meciul asta va fi foarte greu. Aşa că am decis să nu mă uit. Am aflat abia a doua zi la ştiri şi am fost foarte fericită că a fost puternică şi sănătoasă. Am vorbit cu fiul meu, m-am bucurat pentru el. Ar fi fost foarte dezamăgit dacă Emma ar fi pierdut după toată munca depusă pentru asta”, a spus bunica Emmei Răducanu.

Bunica Emmei, o femeie modestă

Femeia spune că este mândră de nepoata ei, dar că nu spune la lume că este bunică de campioană pentru ca lumea să nu credă că vrea să se dea mare.

”Desigur, sunt foarte mândră de ea. Dar niciodată nu am spus nimănui că sunt bunica unei campioane. Când îşi pune ceva în cap reuşeşte. Este o luptătoare. Sunt o femeie foarte modestă şi nu vreau ca lumea să creadă că mă laud. Am învăţat-o mereu pe Emma să fie drăguţă, politicoasă şi bună cu oamenii. I-am spus să nu facă rău nimănui şi să vorbească frumos cu toţi. Acesta e lucrul pe care cred că-l are de la mine”, a menţionat Niculina Răducanu.

Emma vine la bunică de două ori pe an

Femeia de 88 de ani spune că nepoata ei o vizitează de două ori pe an. Jucătoarea britanică Emma Răducanu, 18 ani, locul 150 WTA, venită din calificări, a câştigat, sâmbătă, turneul US Open, învingând în finală o sportivă la fel de tânără, canadiana Leylah Fernandez, 19 ani, locul 73 WTA. Ca urmare a performanţei de la US Open, britanica va urca pe locul 23 WTA.

Emma Răducanu s-a născut la 13 noiembrie 2002, iar Fernandez la 6 septembrie 2002. Britanica s-a impus în ultimul act cu scorul de 6-4, 6-3, într-o oră şi 51 de minute. Emma Răducanu, sportivă cu tată român şi mamă chinezoaică, nu a pierdut niciun set tot turneul.