Meteorologii anunta posibile ninsori la munte
Meteorologii anunta posibile ninsori la munte

Prognoza meteo ANM 20 septembrie 2021. Toamna își intră în drepturi. Unde va ploua. Vremea se răcește, însă nu prea tare, valorile termice tot vor fi ușor peste cele normale, însă nu ca zilele trecute.

Prognoza meteo ANM pentru ziua de luni, 20 septembrie 2021. Vine frigul. La munte sunt posibile ninsori

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au făcut prognoza pentru ziua de luni, 20 septembrie 2021. Astfel, conform prognozei, vremea începe să se răcească ușor.

Vremea va fi rece în vestul, centrul şi nordul ţării, dar în sud și în sud-est, însă valorile termice se vor menține ușor peste cele normale la această dată.

Meteorologii ANM anunta ploi in mai toata tara
Meteorologii ANM anunta ploi in mai toata tara

Cerul va fi mai mult noros, va ploua în mare parte din teritoriu

De asemenea, potrivit meteorologilor ANM, temporar cerul va fi noros și va ploua și sub formă de aversă, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în jumătatea de sud a Crișanei, Transilvaniei și Moldovei, precum și pe arii restrânse în restul teritoriului.

În plus, potrivit prognozei ANM, în sud-vest, sud și sud-est, trecător vor fi și descărcări electrice. De asemenea, izolat, cantitățile de apă vor depăși 15-20 de litri pe metrul pătrat.

La munte ar putea să apară primele ninsori din acest sezon

Seara și noaptea, pe suprafețe mici, la altitudini de peste 1500 de metri, în Carpații Orientali, vor fi posibile chiar și ninsori slabe. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze mai mari noaptea pe litoral, în Delta Dunării și pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde la rafală se vor depăși viteze de 60-70 de kilometri la oră.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade Celsius în nordul Moldovei și 28 de grade Celsius în sudul Munteniei, iar cele minime între 3 grade Celsius în depresiuni și 17 grade Celsius pe litoral. Conform prognozei ANM, izolat se va forma ceață.

Prognoza meteo ANM luni, 20 septembrie 2021, pentru București

Vremea în Capitală va fi ușor mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Astfel, cerul se va înnora treptat, iar din a doua parte a zilei, vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice.

Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade Celsius, iar cea minimă va oscila între 12-13 grade Celsius.