Florin Citu este noul presedinte PNL
Florin Citu este noul presedinte PNL

Florin Cîțu este noul președinte al PNL, după ce delegații liberali l-au votat masiv sâmbătă, la congresul PNL organizat la Romexpo. Ludovic Orban este nevoit să se declare înfrânt de noul val din PNL. Rezultatele sunt următoarele: Florin Cițu: 60%, Ludovic Orban: 40%!

Florin Cîțu este noul președinte PNL

Florin Cîțu a câștigat alegerile interne din PNL, unde l-a avut contracandidat pentru președenția partidului pe Ludovic Orban. Premierul a fost huiduit în timpul discursului său și chiar s-a auzit din sală ”demisia”. Cu toat acestea, liberalii l-au votat masiv.

”Vă garantez că atâta timp cât voi fi preşedinte al PNL, deciziile le vom lua împreună. Sunt un liberal convins şi mă voi bate pentru PNL aşa cum nu au ştiut, nu au vrut sau nu au putut alţii să o facă.

Florin Citu este noul presedinte PNL
Florin Citu este noul presedinte PNL

”Am început spălând vase în SUA”

Voi lupta pentru refacerea coaliţiei de guvernare, dar niciodată nu voi permite ca PNL să fie înghenuncheat. Noi suntem liberali şi trebuie să ne purtăm ca atare. Eu sunt un liberal convins şi în orice poziţie am fost mi-am făcut bine treaba.

Am început spălând vase în SUA ca să mă întreţin în facultate. Apoi am lucrat în bănci şi în sistemul privat. Respect munca şi spiritul antreprenorial al românilor. Nu am făcut compromisuri. Nu fac compromisuri”, a susținut Florin Cîţu, în huiduielile susținătorilor lui Ludovic Orban.

Ludovic Orban a venit cu acuzații și a scpus chiar că ”sunt semnale că sunt cel puţin 14 organizaţii în care sunt oameni cărora li s-a cerut foarte clar să-şi arate votul. Să le fie ruşine! Asta nu e democraţie!”, transmite News.ro. Ludovic Orban reclamă că unii dintre delegaţii care votează la congresul PNL arată buletinul de vot coordonatorilor. Ludovic Orban a arătat, în timpul votului pentru funcţia de preşedinte al PNL, că există „mai multe modalităţi de verificare” a votului delegaţilor din unele filiale ale partidului. El a dat ca exemplu fialele din Constanţa , Vaslui, Neamţ, Teleorman.

Cu toate acestea, Ludovic Orban s-a văzut învins la alegerile interne și își vede spulberat visul de a candida pentru PNL la alegerile prezidențiale, obiectiv pe care și-l impusese și care acum este destul de departe de a se materializa.