Raed Arafat ii ameninta pe romani cu dosare penale
Raed Arafat ii ameninta pe romani cu dosare penale

Secretarul de Stat Raed Arafat îi amenință pe români cu dosare penale, în cazul în care aceștia s-au gândit să păcălească autoritățile doar pentru a putea intra într-un restaurant sau pentru a putea merge la un film.

Raed Arafat îi amenință pe români cu dosare penale

Raed Arafat a recunoscut că românii pot păcăli operatorii economici cu certificatele verzi ale altor persoane. Întrebat ce se întâmplă în acest caz, secretarul de stat a spus că oricând poate veni uncontrol, care să ceară mai multe detalii, iar atunci se lasă cu dosare penale!

Inventivi din fire, mulți români s-au gândit să folosească certificatul verde al unei rude sau al unui apropiat pentru a se putea bucura de beneficiile pe care le are acea persoană. Mai exact, să meargă, de exemplu, la restaurant cu certidicatul verde al altei persoane, pe care să-l arate de pe telefon.

Raed Arafat ii ameninta pe romani cu dosare penale
Raed Arafat ii ameninta pe romani cu dosare penale

”Poate să ceară organul de control şi buletinul”

Din cauza legii privind protejarea identității, numele posesorului de drept al certificatului verde nu poate fi verificat de către angajații restaurantului respectiv, care nu are ce să facă decât să-l invite în incintă pe falsul vaccinat. Secretarul de Stat Raed Arafat a spus exact ce se poate întâmpla în acest caz.

”Dacă cineva vrea să abuzeze de acest lucru, să vină cu certificatul altuia, înseamnă că cineva i l-a dat, a dat un CNP pentru persoana respectivă, pentru ca certificatul să ajungă acolo. Ambele persoane vor fi întrebate cum a ajuns certificatul la persoana respectivă şi de ce persoana respectivă a folosit un certificat fals.

Când intru în restaurant, se scanează şi arată că e certificat valid. Dacă vine controlul şi spune – vreau să văd două-trei certificate – poate să ceară organul de control şi buletinul. Dacă se vede că este fals, înseamnă că persoana respectivă a prezentat un certificat fals şi se întocmeşte dosar penal. Nu cred că cineva doreşte acest lucru”, a declarat secretarul de Stata Raed Arafat.