Acuzatii grave la adresa regretatului Radu Beligan
Acuzatii grave la adresa regretatului Radu Beligan

Actorul Radu Beligan a fost unul dintre titanii teatrului românesc. A jucat în sute de piese și a intrat chiar în Cartea Recordurilor pentru cel mai longeviv actor în activitate. A murit în anul 2016, la vârsta de 97 de ani.

Acuzații grave la adresa regretatului Radu Beligan

Actorul Radu Beligan a intrat în Cartea Recordurilor în anul 2014, la vârsta de 95 de ani. A fost cel mai longeviv actor în activitate. A împlinit atunci 95 de ani pe scenă. A jucat ”Egoistul” în acea seară, iar toată sala l-a aplaudat în picioare. În aceeași seară a primit și premiul de la Cartea Recordurilor și s-a bucurat alături de spectatori, dar și de colegii de scenă.

”Asistăm la acest fenomen fără egal în lumea întreagă. Suntem contemporani cu cel mai mare actor pe care l-a dat şcoala românească de teatru şi cel mai important actor al lumii, astăzi, când împlineşte 95 de ani şi o zi”, spunea atunci Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, iar actorul venea cu o replică aplaudată la scenă deschisă.

Acuzatii grave la adresa regretatului Radu Beligan
Acuzatii grave la adresa regretatului Radu Beligan

”Voi m-aţi făcut ceea ce sunt”

”Cât de mult vă iubesc. Voi m-aţi făcut ceea ce sunt. N-am niciun merit. Sunt rezultatul iubirii pe care mi-aţi arătat-o”, a spus Radu Beligan, adresându-se publicului. Oamenii se întrebau cum putea actorul să rețină atâtea roluri.

Ei bine, un alt actor celebru a venit cu explicații și în același timp cu acuzații, la cinci ani de la moartea lui Radu Beligan. Vorbim despre actorul Florin Zamfirescu, care s-a retras din lumina reflectoarelor, pentru a-și trăi liniștit ultimii ani din viață.

Zamfirescu a spus că s-a retras de pe scenă, deoarece nu dorea să ajungă ca Radu Beligan, care a jucat cu casca în ureche și, mai spune Zamfirescu, nu mai știa pe ce lume era.

”Nu mi-ar fi rușine?!”

”M-am retras, îmi pare rău, îmi văd de viața mea, de ultimii ani vreau să fie trăiți frumos, am 40 de ani de profesorat, 50 de ani de actorie film și teatru. Alții s-au retras, fără voia lor, și la 53 de ani, cum a fost Amza Pellea și Octavian Cotescu, nimeni n-a depășit 70 de ani.

Ștefan Iordache a murit la 67 de ani, eu am 72 de ani. Nu mi-ar fi mie rușine să ies din nou pe scenă? Să fac ca Radu Beligan, cu cască în ureche și să nu mai știu ce zic și pe ce lume mă aflu?”, a declarat Florin Zamfirescu pentru impact.ro.