Anthony Fauci, despre varianta Delta
Anthony Fauci, despre varianta Delta

Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic din SUA, a anunțat că o nouă tulpină mutantă s-ar putea dezvolta. Epidemiologul a explicat care este soluția pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Care este această soluție, vedeți în articolul de mai jos.

Varianta indiană a coronavirusului s-ar putea transforma în ceva cu adevărat monstruos

Anthony Fauci, invitat la o emisiune a MSNBC, a spsu ce se va întâmpla în viitor cu pandemia de coronavirus. Astfel, acesta a spus că situația s-ar putea agrava din cauza variantei indiene a coronavirusului, care riscă să se transforme intr-un adevărat ”monstru”, potrivit Newsweek.

Există întotdeauna riscul să avem o acumulare de noi mutații pentru a ieși o variantă care este funcțional diferită”, a declarat Anthony Fauci.

SUA vrea sa inceapa vaccinarea copiilor sub 12 ani
SUA vrea sa inceapa vaccinarea copiilor sub 12 ani

Varianta indiană a coronavirusului, dominantă în SUA

Varianta indiană Delta este în prezent forma dominantă în SUA, reprezentând peste 99% din infectări, conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Există întotdeauna riscul ca, pe măsură ce avem o mai mare circulație a virusului în comunitate, să avem o acumulare de noi mutații pentru a ieși o variantă care este funcțional diferită de cele pe care le vedem acum”, a spus dr. Anthony Fauci.

Delta se transmite extraordinar de ușor și eficient

Anthony Fauci a adăugat că varianta Delta se transmite ”extraordinar de ușor și eficient” între oameni și a explicat creșterea recentă a numărului de infecții din SUA.

Vaccinarea ar fi soluţia pentru ca virusul să nu sufere mutaţii în timp. ”Unul dintre motivele pentru care vrem să ne asigurăm că vom vaccina cât mai mulți oameni este că virușii nu vor suferi mutații dacă nu au posibilitatea să se răspândească și să se replice”, a spus epidemiologul american.

Vaccinare obligatorie la copii, o idee bună?

Cred că măsura obligativității privind vaccinarea copiilor care merg la școală este o idee bună”, a adăugat dr. Anthony Fauci la CNN.

De asemenea, Dr. Fauci, într-un alt interviu acordat postului ABC, a spus că ar trebui să existe suficiente date până la începutul lunii octombrie pentru ca Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) să ia în considerare dacă serul este sigur pentru copiii care nu au împlinit încă vârsta de 12 ani.

Se așteaptă autorizarea vaccinurilor Pfizer și Moderna pentru vaccinarea copiilor sub 12 ani

Cred că există o șansă rezonabilă ca vaccinurile Pfizer-BioNTech sau Moderna să obțină autorizația FDA pentru copiii sub 12 ani înainte de viitorul sezon de vacanță”, spunea marțea trecută Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase și consilierul medical șef al Casei Albe.