Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, si-a dat demisia din Guvernul Citu
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, si-a dat demisia din Guvernul Citu

După ce a fost lăsat de izbeliște de miniștrii USR-PLUS, premierul Florin Cîțu se vede acum părăsit și de unul dintre miniștrii săi liberali! Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, nu a mai putut rezista, așa că și-a depus demisia. Acesta spune că pentru Florin Cîțu ”agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”. În plus, nu a mai suportat mafia din agricultură!

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, și-a dat demisia din Guvernul Cîțu

”Azi îmi voi depune demisia din funcția de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale! Pentru Premierul Florin Câțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități, ca atare:

1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, si-a dat demisia din Guvernul Citu
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, si-a dat demisia din Guvernul Citu

Mafia din agricultură, unul dintre motive

2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare si distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR.

3. Nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă.

Multumesc tuturor celor cu care în această perioadă am colaborat, atât la elaborarea Programului de tranziție, la viitorul Program Național Strategic, dar și în activitatea curentă.

Am avut onoarea și norocul să cunosc oameni deosebiți, profesioniști, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ.

M-am bucurat să pot promova pe pagina mea și a ministerului, pe toți cei întâlniți în deplasările prin țară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes. Am vrut să arăt că și în România #SePoate!”, a scris Adrian Oros luni noapte pe Facebook.