PNL a primit amenda dupa congresul cu 5.000 de oameni
PNL a primit amenda dupa congresul cu 5.000 de oameni

Congresul organizat de PNL în weekend, la care a participat 5.000 de oameni, s-a lăsat cu amendă pentru partid! Oamenii legii au constatat că nu au fost respectate regulile impuse chiar de guvern pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Unul dintre cei prinși fără mască de protecție a fost chiar președintele Klaus Iohannis!

PNL a primit amendă după congresul cu 5.000 de oameni

Florin Cîţu spunea înaintea congresului că toate regulile vor fi respectate la congresul PNL, iar spaţiul destul de mare va permite asta.

„Nu este spaţiu mic, sunt 15.000 metri pătraţi, vor fi 3 metri pătraţi pentru fiecare persoană. Dacă vin 5.000 de persoane, vor fi 3 metri pătraţi pentru fiecare persoană, va fi cu certificat verde şi centre de testare acolo, deci va fi în condiţii regulamentare.
Înţeleg că este şi o recomandare pe care au cerut-o de la cei de la CNSU, va fi organizat în condiţii de legalitate şi de siguranţă maximă Congresul PNL. Oricine încearcă să amâne acest congres nu are nicio şansă”, spune Florin Cîţu, înainte de congres.

PNL a primit amenda dupa congresul cu 5.000 de oameni
PNL a primit amenda dupa congresul cu 5.000 de oameni

Klaus Iohannis, fără mască de protecţie la congresul cu 5.000 de oameni

Așadar, promisiunile făcute de premierul Florin Cîțu, care a spus că reglile de prevenire a pandemiei de coronavirus vor fi respectate cu sfințenie, au fost încălcate flagrant! În consecință, oamenii legii au aplicat amenda cea mai mare pentru PNL, respectiv 10.000 de lei.

Veștile proaste nu se opresc aici pentru liberali. Poliția Capitalei a cerut liberalilor filmările de la congres pentru a-i vedea pe cei care nu au respectat regulile. PNL s-a conformat, așadar aceștia vor primi amenda la domiciliu. Una dintre amenzi ar trebui să ia calea Cotrocenilor, după ce președintele Klaus Iohannis a fost fotografiat stând în sala cu 5.000 de oameni fără mască de protecție!

Klaus Iohannis și-a susținut cuvântarea la congresul PNL, iar când a coborât de pe scenă a mers la locul său. Șeful statului a stat fără mască de protecție chiar între cei doi candidați petru președenia PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu. Într-un final, cel care i-a atras discret atenția a fost Florin Câțu, iar șeful statului i-a căutat din priviri pe cei de la SPP pentru a cere o mască de protecție. Florin Cîțu a câștigat alegerile din PNL, devenind noul președinte al partidului.