Armata britanica este pregatita sa intervina in criza benzinei
Armata britanica este pregatita sa intervina in criza benzinei

Armata britanică este pregătită să intervină, după ce criza carburanților se adâncește în Marea Britanie! Șoferii au început să doarmă efectiv în benzinării, în speranța că vor putea cumpăra combustibil. Mulți rămân însă fără motorină, iar tensiunea crește în fiecare zi.

Armata britanică este pregătită să intervină în criza benzinei

O treime dintre benzinăriile gigantului British Petroleum au fost ”secate” de combustibili, iar 85% dintre benzinăriile independente au fost pur și simplu închise. Oamenii sunt din ce în ce mai disperați, iar calmul englezesc începe să dispară. ”A trebuit să mă duc la cinci staţii. Rezervorul este aproape gol”, declară Lisa Wood pentru AFP în timp ce aşteaptă de peste o oră într-o benzinărie în apropiere de celebrul London Bridge, în centrul Londrei.

Femeia a izbucnit după ce un alt șofer a încercat să se bage în față. ”Întoarce-te la coadă! Eşti aici de abia cinci minute!”Femeia a recunoscut că ”nu e prea britanic” să te enervezi, dar ”atunci când există o criză, nu mai suntem «british»”. La o altă benzinărie aflată la est de Londra, la ora 6 dimineața era deja o coadă consistentă de peste 50 de mașini. Mulți dintre șoferi au recunoscut căau dormit în benzinărie, la coadă, doar pentru a prinde combustibil.

Armata britanica este pregatita sa intervina in criza benzinei
Armata britanica este pregatita sa intervina in criza benzinei

Marea Britanie, după Brexit

Internetul s-a umplut de șoferi care își pierd cumpătul atunci când ajung la pompă și constată c nu mai este combustibil. Potrivit PRA, o asociaţie a distribuitorilor de carburanţi, până la două treimi dintre staţiile independente din ţară – 5.500 dintre cele 8.000 – au rămas fără carburanţi duminică, ”iar celelalte erau aproape goale”.

Criza combustibililor a debutat la mijlocul săptămânii trecute, după ce în presă a apărut un raport confidenţial al British Petroleum (BP) adresat guvernului britanic, prin care se spunea că benzina și motorina sunt din ce în ce mai puține.

Situația l-a alarmat și pe premierul Boris Johnson, care s-a văzut nevoit să apeleze la armată. Premierul le-a cerut soldaților să fie pregătiți să intervină, însă nu s-a specificat în ce fel să intervină armata. Autoritățile spun că nu Brexit-ul este de vină pentru situația din Marea Britanie, dar cu toate acestea au fost de acord să emită peste 5.000 de vize pentru șoferi profesioniști și alte 2.500 pentru muncitori în fermele de pui.