Miliardarul vroia sa ajunga in Sardinia, acolo unde avea o casa de vacanta
Miliardarul vroia sa ajunga in Sardinia, acolo unde avea o casa de vacanta

Au apărut primele imagini de la locul tragediei aviatice în care a decedat miliardarul Dan Petrescu. Avionul particular, de mici dimensiuni, în care călătorea Dan Petrescu s-a prăbușit peste o clădire rezidențială și se îndrepta spre Sardinia, acolo unde afaceristul avea o locuință de vacanță. Alături de miliardar au decedat încă 7 persoane, păintre care s-ar fi aflat și soția și fiul miliardarului.

Imagini de la locul prăbușirii avionului miliardarului Dan Petrescu. Pasagerii nu au avut nicio șansă FOTO

Avionul miliardarului Dan Petrescu, 68 de ani, a decolat de pe aeroportul Lineto din Milano și s-a prăbușit, peste o clădire cu mai multe etaje care se afla în renovare, la scurt timp după decolare.

Avionul privat al miliardarului Dan Petrescu era un Pilatus PC12 cu un singur propulsor și a decolat de la aeroportul Linate din Milano cu destinația Olbia, Sardinia. Însă, s-ar fi prăbușit după ce ar fi parcurs 4/5 mile, în zona via Marignano, lângă terminalul San Donato al liniei de metrou 3, la 13:09.

În urma impactului, clădirea a luat foc

Clădirea pe care a lovit-o aeronava a izbucnit în flăcări, însă din primele informații se pare că în interior nu se afla nicio persoană. Este vorba despre un loc aflat în renovare, folosit pentru birouri și parcare a autobuzelor, lângă stația de metrou San Donato.

La fața locului au ajuns numeroase echipaje de pompieri, polițiști și carabinieri. Martorii au descris imagini îngrozitoare de la locul accidentului. Rămășițele aeronavei sunt împrăștiate pe o zonă mare în jurul punctului în care s-a prăbușit.

Ce au văzut martorii

Avea un motor în flăcări, s-a prăbușit”, ”Avionul avea un motor aprins și a coborât, nu s-au văzut manevre, ci doar s-a prăbușit”, ”Am auzit un avion care era pe punctul de a cădea, cu motoarele care s-au oprit. Apoi am simțit geamurile tremurând și, ca în filme, m-am dus la fereastră și am văzut o coloană de fum ridicându-se”, au spus unii martori prezenți la locul tragediei.

Am auzit mai întâi o bubuitură venind de sus. Apoi am auzit o explozie, arăta ca o bombă și pământul tremura”, a adăugat proprietarul unei pizzerii ce se află în apropierea locului în care s-a produs tragedia.

Toți pasagerii avionului și-au pierdut viața

La bordul aeronavei private s-ar fi aflat opt persoane, printre care s-ar număra și un copil. În urma prăbușirii avionului nu există supraviețuitori. Cei 7 pasageri și pilotul, care ar fi tot de naționalitate română, potrivit publicației italiene La Stampa, au decedat.