Pacientii au ajuns sa fie tinuti pe holuri
Pacientii au ajuns sa fie tinuti pe holuri

România este la un pas de colaps din cauza valului 4 al panedmiei. Pacienții covid au ajuns să fie mutați cu paturile pe holurile spitalelor. Numărul infectărilor este tot mai mare, astfel că personalul medical începe să nu mai facă față și să fie tot mai extenuat.

Sistemul sanitar, la un pas de colaps. În Capitală mai sunt doar două locuri disponibile la ATI

Spitalele din România, la un pas de colaps din cauza valului 4. Cea mai mare problemă este reprezentată de sursele de oxigen, care în ultima vreme, din cauza suprasolicitărilor, au cauzat unele dintre cele mai tragice incendii în spitalele din România.

”Acum la Marius Nasta: 104 pacienţi în secţia COVID la o secţie de 81 de paturi şi 15 pacienţi în ATI COVID. Iar pacienţii continuă să vină cu forme severe de insuficienţă respiratorie.

Oxigenul, o problemă mare

Cel mai dificil lucru este să asigurăm oxigenul, nu pentru că nu am avea stocator de oxigen, dar avem surse de oxigen doar la 81 de paturi, iar pentru restul pacienţilor avem doar butelii de oxigen şi concentratoare de oxigen cu un debit mult scăzut faţă de nevoia pe care ei o resimt”, se arată într-un mesaj postat de Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti pe Facebook.

8 locuri la ATI, disponibile în toată România

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat astăzi că mai sunt doar 8 locuri disponibile la ATI pentru pacienţii cu coronavirus în stare gravă, în Bucureşti fiind doar 2.

La nivel naţional sunt libere 8 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în Bucureşti sunt 2 paturi ATI libere. Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Câte cazuri de coronavirus au fost în ultimele 24 de ore

Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a mai transmis GCS.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost identificate 8.682 de cazuri noi de COVID-19 şi s-au înregistrat 150 de decese. Numărul pacienţilor internaţi la ATI a ajuns la 1.440 de persoane. De regulă, numărul de infecții anunțat în weekend este mult mai mic decât în cursul săptămânii, întrucât se testează mai puțin.