Leo de la Strehaia, internat in spitalul penitenciar din cauza covidului
Leo de la Strehaia, internat in spitalul penitenciar din cauza covidului

Leo de la Strehaia, pe numele lui adevărat Ion Stelică Mihai, a fost transferat de urgență din pușcăria în care a fost închis, pentru doi ani și jumătate, în spitalul penitenciar Jilava. Leo del a Strehaia și mama lui, Patroana, au fost condamnați la închisoare, cu executare, într-un dosar de evaziune fiscală.

Leo de la Strehaia, în stare gravă din cauza covidului. A fost transferat la spitalul penitenciar Jilava

Pentru că starea lui probabil s-a înrăutățit, Leo de la Strehaia a fost transferat de urgență din puşcărie la spitalul penitenciar Jilava. Ion Stelică Mihai, alias Leo de la Strehaia, a ajuns în închisoare, pentru doi ani și jumătate, după ce a fost găsit vinovat de evaziune fiscală. Acesta şi mama au fost închiși la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin.

Starea lui Leo de la Strehaia, bolnav de Covid-19, s-a înrăutățit, motiv pentru care fost transferat de urgență la Spitalul Penitenciar Jilava. ”Se simțea foarte rău, din ce am înțeles avea nevoie și de oxigen. Am vorbit puțin cu el, are mari probleme de sănătate. Sper să se refacă, mai ales că el are mari probleme de sănătate, comorbidități cum se zice, încă de dinainte”, a spus Alin, fiul lui Leo de la Strehaia, pentru Fanatik.

Leo de la Strehaia, infectat cu covid, are nevoie de oxigen
Leo de la Strehaia, infectat cu covid, are nevoie de oxigen

Leo de la Strehaia, infectat cu covid înainte de a fi încarcerat

Leo de la STrehaia a fost încarcerat bolnav fiind de coronavirus. Rudele lui susțin că autoritățile putea să-l lase să se vindece acasă.

Tata se împăcase cu ideea că va ajunge la închisoare, știa după felul în care s-a desfășurat procesul că nu are șanse să scape. Dar puteau să îl lase să își termine tratamentul, să scape de coronavirus, apoi să îl ducă acolo.  Iar asta din două motive, zic eu, de bun simț: îi poate îmbolnăvi pe alții la închisoare și pentru că nu poate fi îngrijit așa cum trebuie la pușcărie, mai ales că el are probleme cardiace, este diabetic, e supraponderal și are și alte probleme de sănătate”, fiul lui Leo de la Strehaia.

Rudele se tem că Patroana o să decedeze în închisoare

Patroana, mama lui Leo de la Strehaia, era şi ea, în momentul condamnării, bolnavă de coronavirus, iar rudele se tem că aceasta o să-și găsească sfârșitul în închisoare.

Mă îngrijorează bunica. E și ea bolnavă de Covid-19, este bătrână și nu mai știu nimic de ea. E băgată la izolare, în carantină, nu am putut vorbi deloc cu ea. Mi-e teamă să nu pățească ceva, și așa se simțea foarte rău când a ajuns în penitenciar. Pe ea o țin încă la Severin, dar dacă nu primește tratamentul va muri!”, a mai spus fiul lui Leo de la Strehaia pentru sursa citată.