Romania cere asistenta UE in pandemia de coronavirus
Romania cere asistenta UE in pandemia de coronavirus

Pandemia de coronavirus a scăpat de sub control, iar autoritățile din România recunoscut într-un final că au nevoie de ajutor! Așadar, România a cerut în mod oficial asistență Uniunii Europene!

România cere asistență UE în pandemia de coronavirus

România solicită asistență internațională pentru a își trata pacienții de Covid-19. Situația pandemică din România se agravează pe zi ce trece, mai ales având în vedere creșterea rapidă a incidenței în București și alte localități. În acest sens, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, astăzi, Hotărârea nr. 78 privind solicitarea de asistență internațională, scrie impact.ro.

România solicită aliaților 12.700 de flacoane de 400 mg de Tocilizumabum, dar și asistență internațională constând în concentratoare de oxigen. Hotărârea a fost semnată de premierul Florin Cîțu, astăzi, 5 octombrie 2021.

Romania cere asistenta UE in pandemia de coronavirus
Romania cere asistenta UE in pandemia de coronavirus

Ce solicită România în lupta împotriva coronavirusului

”Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi, 5 octombrie 2021, Hotărârea nr. 78 privind solicitarea de asistență internațională pentru asigurarea produselor de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID -19, după cum urmează:

– solicitarea de asistență internațională constând în achiziționarea a 12.700 flacoane de 400mg de Tocilizumabum;

– solicitarea de asistență internațională constând în concentratoare de oxigen”, se arată în Hotărâre.

Solicitarea de ajutor a venit chiar în cea mai neagră zi de la debutul pandemiei de coronavirus în România, când în ultimele 24 de ore au fost depistate peste 15.000 de cazuri noi de infectare, iar 252 de persoane au decedat.

”România este parte din mecanismul de protecție europeană. Așa cum au făcut alte țări, acum noi suntem într-o situație dificilă, pe anumite nivele. Oxigenatoarele, care ne permit să transformăm un pat normal de spital, într-unul de ATI. România deține un stoc european de ventilatoare, pe care îl poate accesa, după o solicitare către UE”, a declarat Raed Arafat.