Liviu Varciu, greseala vietii sale, cand a scos albumul ”Ochii tai”
Liviu Varciu, greseala vietii sale, cand a scos albumul ”Ochii tai”

Liviu Vârciu este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România. A scris istorie cu trupa LA, iar melodiile sale au fost fredonate de o întreagă generație. Cât de abil a fost pe scenă, atât de nepriceput s-a dovedit a fi artistul în afaceri. Chiar vedeta a recunoscut recent cât a câștigat de pe abumul ”Ochii tăi”, cel mai vândut album LA.

Liviu Vârciu, greșeala vieții sale, când a scos albumul ”Ochii tăi”

Liviu Vârciu a renunțat de ceva timp la cariera sa muzicală și s-a orientat spre televiziune. Participă la tot felul de emisiuni și chiar a și prezentat multe formate de televiziune. Într-un moment de sinceritate, Liviu Vârciu a recunoscut că nu se pricepe la afaceri mai deloc.

Drept dovadă, artistul a povestit un episod din viața sa. ”Ochii tăi” a fost unul dintre cele mai bine vândute albume ale trupei LA. Artistul a recunoscut însă că nu el a fost cel care s-a îmbogățit de pe urma muncii sale.

Albumul s-a vândut ca pâinea caldă

Dar ce a câștigat mai exact cântărețul Liviu Vârciu de pe urma albumului? Ei bine, vedeta a recunoscut cu mâna pe inimă că la vremea lansării albumului respectiv a venit vorba de bani, însă a spus că nu vrea niciun ban, dacă îi va apărea fotografia pe coperta albumului. Mai mult, a vrut o fotografie color! A fost primul album din România color, după cum spune Liviu Vârciu.

Albumul s-a vândut ca pâinea caldă în 865.000 de exemplare, doar ”pe acte”, dar artistul recunoaște că nu știe exact câte au fost vândute, de fapt, și lasă să se înțeleagă că numărul cd-urilor a fost unul mult mai mare. Fiecare CD a fost vândut cu contravaloarea a 2 dolari. Dintr-un calcul simplu, reiese că persoana respectivă a câștigat nu mai puțin de 1.730.000 de dolari!

Liviu Vârciu nu a plecat, totuși, cu mâna goală. A primit o ladă de gin și una de…ulei! ”L-am dat gratis, pe o ladă de gin și una de ulei, pentru că mi-a făcut poza color. Nu știam fraților atunci”, a recunoscut Liviu Vârciu.

Trupa LA a scris istorie în muzica dance din România

L.A. a fost o formație românească înființată în anul 1998 de către Liviu Vârciu și Aurelian Ciocan. Cei doi au numit trupa după inițialele prenumelor lor, atrăgându-l în proiectul muzical și pe Adrian Zainea. În 1999 au lansat primul lor album de studio, Femeia, vândut în 600.000 de exemplare, un record la acel moment. În următorii trei ani au lansat încă șase materiale discografice. Pentru albumul L.A. Club, produs împreună cu casa de discuri Music & Music, au abordat un gen muzical diferit de cel de până atunci, și anume dance.

În anul 2000 au lansat cartea despre istoria formației Toată viața mea, produsă în colaborare cu Andrei Rosu. De-a lungul carierei lor au avut șase turnee naționale și trei internaționale, cântând pentru comunitățile de români din Statele Unite, Canada și Germania. În 2001, au obținut premiile „Cel mai bun album de muzică de petrecere”, iar doi ani mai târziu premiul pentru „Cel mai îndrăzneț proiect muzical al anului 2003”.