Nelu Tataru spune despre cei care sunt internati la ATI ca ajung prea tarziu la spital
Nelu Tataru spune despre cei care sunt internati la ATI ca ajung prea tarziu la spital

Consilierul premierului Florin Cîțu, fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru, a scris un mesaj șocant pe Facebook, prin care descrie situația reală cu care se confruntă medicii de la ATI în fiecare zi. Acesta spune că este o adevărată tragedie, iar situația devine din ce în ce mai gravă.

Nelu Tătaru spune despre cei care sunt internați la ATI că ajung prea târziu la spital

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, numit consilier al premierului Florin Cîțu, trage un semnal puternic de alarmă și arată exact ce se întâmplă în spitalele din România, zilele acestea. Numărul de cazuri de coronavirus este într-o continuă creștere, iar pe secțiile ATI situația este una critică, unde oamenii mor zilnic după ce se infectează cu noul virus. Spune că cei mai mulți care ajung la ATI sunt românii nevaccinați, cei ”vehemenți”, care nu au dorit să se imunizeze.

”Cu toții suntem supuși greșelii și unii suntem neîncrezători, dar de această dată e ca în război…viață contra moarte! Și dacă sunteți dintre cei care încă mai au dubii, încercați să treceți pe lângă un spital și priviți către Unitatea de Primiri Urgențe. Majoritatea celor care ajung acolo sunt dintre cei vehemenți, nevaccinați sau care își doresc să fie salvați , dar deja e prea târziu. Așa arată realitatea zilelor noastre. Sunt colmatate toate spitalele. E ca pe front. Se moare! Se întâmplă! Există mii de apeluri în așteptare!”, scrie Nelu Tătaru.

Nelu Tataru spune despre cei care sunt internati la ATI ca ajung prea tarziu la spital
Nelu Tataru spune despre cei care sunt internati la ATI ca ajung prea tarziu la spital

”Zilele devin din ce în ce mai negre”

Fostul ministru al Sănătății spune că ”nu mai avem timp să nu credem” și îi îndeamnă pe oameni să se protejeze și să meargă să se vaccineze, până nu este prea târziu.

”Epuizare! Durere! Tragedii fără margini! Nu mai avem timp să nu credem! Alegeți cu mintea pentru viața dumneavoastră, pentru familie, oameni dragi… înainte să fie prea târziu. E foarte ușor să critici, să dezbini, să arunci cu noroi, să iei decizia să nu faci nimic. Aleg, ca medic, ca om, ca părinte, frate, ca simplu cetățean să spun ceea ce cred, să spun ceea ce văd și să fac tot ceea ce pot pentru viață. Zilele devin din ce în ce mai negre, iar adevărul este unul dur”, mai scrie Nelu Tătaru.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 442 de decese din cauza COVID-19, cel mai mare număr de morți de la începutul pandemiei. De asemenea, marți, numărul cazurilor noi de COVID a ajuns la 16.743. La ATI sunt 1.667 de pacienți infectați cu coronavirus.