Ce patesc romanii cu certificate verzi false
Ce patesc romanii cu certificate verzi false

Ministrul de Interne, Lucian Bode, le-a pus gând rău celor care vor să obțină certifcate verzi prin căi neortodoxe. Sunt deja deschise dosare penale în România pentru oameni care au facilitat obținerea certificatelor false, iar ministrul Lucian Bode a spus ce vor păți aceștia!

Ce pățesc românii cu certificate verzi false

Ministrul de Interne, Lucian Bode, trage un semnal de alarmă și îi avertizează pe toți românii care au obținut certificate verzi false că vor ajunge la închisoare! Ministrul este de părere că aceste certificate false nu vor mai avea căutare, după primele condamnări la închisoare.

Ministrul Internelor, Lucian Bode, spune că cei care falsifică acte pentru obținerea certificatului verde reprezintă un risc pentru comunitate și vor fi aspru pedepsiți, atunci când vor fi depistați. Reprezentantul Guvernului spune că românii cu certificate verzi falsificate vor ajunge la închisoare. ”Îi avertizez că vor ajunge la pușcărie… Este inadmisibil să-ți bagi joc de cei din jurul tău. Apetitul va scădea după ce vor fi primele condamnări”, a precizat ministrul Lucian Bode.

Ce patesc romanii cu certificate verzi false
Ce patesc romanii cu certificate verzi false

Ultimul dosar penal deschis pentru ”vaccinare la chiuvetă”, în Prahova

În prezent, în România se desfășoară numeroase anchete legate de suspiciuni legate de vaccinare și de obținerea certificatului verde. Ulta anchetă a avut loc în județul Prahova, unde ”vaccinararea la chiuvetă” a adus mai multor cetățeni dosare penale. Pedeapsa cu inchisoarea pentru cei care falsifica certificatele verziUltimul caz de ”vaccinare la chiuvetă”, în Prahova

Un instalator, un brancardier și doi asistenți sunt principalii suspecți într-un dosar de ”vaccinare paralelă”. Aceștia au profitat de temerea unor oameni de vaccinare împotriva covid și le-au obținut fraudulos certificatul verde, pentru a se bucura de beneficiile aduse de acesta, însă fără a avea dreptul.

Cum decurgea ”vaccinarea paralelă”

”Începând cu luna iunie 2021, inculpaţii şi suspecţii din prezenta cauză, profitând de reticenţa unei părţi a populaţiei în privinţa vaccinării împotriva virusului SARS-coV-2, coroborată cu dorinţa acesteia de a beneficia totuşi de avantajele oferite de certificatul de vaccinare Covid, în condiţiile noilor restricţii impuse de autorităti, au creat un veritabil circuit paralel de vaccinare fictivă, în conivenţă infracţională cu personal medical din cadrul unui centru de vaccinare precum şi din cadrul mai multor cabinete medicale individuale ale medicilor de familie de pe raza judeţului Prahova, în scopul obţinerii de importante foloase materiale, punând, astfel, în pericol sănătatea populaţiei în condiţiile liberei circulaţii a persoanelor pretins vaccinate.

Inculpaţii asigurau pentru persoanele interesate obţinerea adeverinţei care atestă vaccinarea inclusiv prin introducerea menţiunilor în baza naţională RENV, fără însă a se proceda la inocularea serului anticovid beneficiarilor”, precizează un document eliberat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.