Dan Vilceanu a anuntat cresterea pensiilor
Dan Vilceanu a anuntat cresterea pensiilor

Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor a anunțat că pensiile cresc cu 6%. De când s-ar putea întâmpla asta, vedeți în articolul de mai jos. Și ministrul Muncii, Raluca Turcan, precum și premierul demis Florin Cîțu au anunțat majorarea pensiilor, alocațiilor pentru copii, precum și a salariului minim.

Pensiile vor crește cu 6% începând cu 1 ianuarie 2022. Anunțul ministrului de Finanțe, Dan Vîlceanu

Ministrul demis al Finanțelor, Dan Vîlceanu a anunțat că pensionarii vor beneficia de o mărire a pensiilor de 6% începând cu data de 1 ianuarie 2022.

Pensiile vor crește cu 6% de la 1 ianuarie 2022. Suntem într-o procedură de infringement din cauza deficitului”, a spus Dan Vîlceanu, ministrul Finanțeor, la Antena 3.

Pensiile ar urma sa fie indexate cu 6% de la 1 ianuarie 2022
Pensiile ar urma sa fie indexate cu 6% de la 1 ianuarie 2022

Raluca Turcan, ministrul demis al Muncii, despre creșterea pensiilor

De asemenea, la începutul acestei luni, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut şi ea precizări privind majorarea pensiilor. Ea a declarat că la începutul anului următor se va anunţa cu cât vor fi indexate pensiile.

Avem discuţii cu privire la modul în care vor evolua pensiile anul viitor, însă ca ministru al Muncii am responsabilitatea ca orice majorare legată de pensii să fie anunţată atunci când este deja decisă. Sistemul de pensii este mult prea afectat şi situaţia penionarilor în  România, la nivelul celor aproximativ 5 milioane de pensionari este în mare  parte dramatică. Dacă ne uităm la nivelul pensiei medii de 1500 de lei, în sistemul public de pensii, realitatea este dramatică.

Pensiile ar urma să fie indexate în concordanță cu rata inflației

Vom anunţa cu cât vom indexa pensiile la începutul anului viitor. Pentru anul viitor suntem în aplicarea legiei actuale, aşadar pensiile pot fi indexate cu rata inflaţiei şi parte din creşterea câştigului salarial mediu brut. Aceasta este formula de majorare a pensiilor, vom decide cu ce procent vom indexa pensiile”, spunea Raluca Turcan.

Florin Cîțu a anunțat creșterea pensiilor, alocațiilor pentru copii, precum și a salariului minim

Și premierul demis Florin Cîțu a anunțat creșterea pensiilor, a alocațiilor pentru copii, precum și a salariului minim de la 1 ianuarie 2022.

De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, anunţa şi Florin Cîţu.