Klaus Iohannis s-a prabusit in sondaje
Klaus Iohannis s-a prabusit in sondaje

Vin vești proaste pentru președintele Klaus Iohannis, pe care românii par că l-au scos de la suflet, după ultima criză politică, care încă nu s-a terminat, ci pare că se adâncește pe zi ce trece. În timp ce șeful statului se erodează în sondaje pe zi ce trece, un alt politician devine preferatul românilor.

Klaus Iohannis s-a prăbușit în sondaje

Președintele Klaus Iohannis s-a prăbușit în sondaje. De la scorul de 28% încredere câtă avea în luna septembrie, acum șeful statului mai este iubit de doar 14% dintre respondenții unui sondaj de opinie dat publicității de Avarnarde, la solicitarea PSD.

Fostul premier Florin Cîțu nu pare să îi mai intereseze pe români, chiar dacă a câștigat lupta din interiorul PNL și l-a învins pe Ludovic Orban. Acesta a este preferatul a doar 7% dintre respondenții sondajului de opinie.

Klaus Iohannis s-a prabusit in sondaje
Klaus Iohannis s-a prabusit in sondaje

Cine conduce în topul încrederii și ce spun românii despre vaccinare

În mod foarte surprinzător, topul a fost preluat de social-democratul Alexandru Rafila, care a obținut un fantastic scor de 30%. La fel de surprinzătoare este și poziția a doua, fiind ocupată de președintele PSD, Marcel Ciolacu, cu un scor de 25%, Emil Boc, 24%, Raed Arafatl, 23%, George Simion, 20%. De asemenea, Dacian Cioloș, proaspătul președintele al USR , este cotat la 13%, după președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, conform sondajului Avangarde, 80% dintre respondenți spun că România se îndreaptă într-o direcție greșită. 24% dintre români au dat nota 1, minimă, guvernului Florin Cîțu pentru modul în care a gestionat pandemia de coronavirus.

Cu ocazia sondajului, românii intervievați au fost chestionați și despre vaccinarea împotriva coronavirusului. În plus, conform sondajului Avangarde, la întrebarea “Credeți că vaccinarea împotriva Sars-Cov-2 (Covid 19) este necesară?”, 46% au răspuns da, 39% au spus nu, 13% -nu știu/ nu răspund și doar 2% au răspuns că este necesară pentru persoanele în vârstă de peste 55 de ani.

Sondajul Avangarde comandat de PSD a fost efectuat în perioada 17.10- 26.10.2021 pe un eșantion probabilist de 900 de subiecți, prin metoda CATI (interviuri telefonice). De asemenea, sondajul Avangarde are o marjă de eroare de 3,2% .