Ianis Hagi a avut o zi de cosmar
Ianis Hagi a avut o zi de cosmar

Ianis Hagi a avut o zi de coșmar! Pe lângă faptul că a rămas fără antrenor la Rangers, naționala României a remizat cu fiul lui Gică Hagi pe teren cu Islanda și și-a redus semnificativ șansele de a mai prinde locul de baraj pentru calificarea la turneul final de anul viitor.

Ianis Hagi a avut o zi de coșmar

Ianis Hagi joacă de un la Rangers și părea că se înțelegea foarte bine cu antrenorul Steven Gerrard. Tehnicianul îl aprecia pe român, chiar dacă recunoștea că este foarte tânăr. În ultima perioadă însă acesta spunea că Ianis Hagi s-a maturizat.

”Ianis ni s-a alăturat când era foarte tânăr. Este încă foarte tânăr, dar este foarte important că am schimbat felul în care arată din punct de vedere al profilului său. El a înțeles în ce campionat a venit și că trebuie să se remarce pentru a fi luat în seamă. Că trebuie să fie curajos și să devină un bărbat adevărat”, a afirmat Steven Gerrard.

Ianis Hagi a avut o zi de cosmar
Ianis Hagi a avut o zi de cosmar

Steven Gerard a acceptat înțelegerea cu Aston Vila

Presa l-a tot dat transferat pe Ianis Hagi ba la Roma, ba la alte echipe de forță din Europa, dar într-un final antrenorul Steven Gerard s-a transferat mai repede decât fiul lui Gică Hagi.

Acesta a acceptat înțelegerea cu Aston Vila, iar vestea l-a întristat teribil pe Ianis Hagi. Și nu a fost singura lovitură primită în acea zi de internaționalul român. Naționala României, cu el în teren, a reușit doar un egal, 0-0, în fața Islandei și și-a redus semnificativ șansele de a mai prinde locul de baraj pentru calificarea la turneul final de anul viitor.

”Noi ne-am făcut datoria, am dus mingea în faţa porţii”

Cu toate acestea, Ianis Hagi a spus că toată lumea i-afăcut datoria, inclusiv staff-ul tehnic, cât și jucătorii. „Nu voi vorbi despre Rangers, tot ce pot să spun este că am avut o zi de iad. Cu siguranță, am avut și zile mai bune. Am ratat, n-am reușit să marcăm. Depindem de alții acum. Eu cred că staff-ul tehnic şi-a făcut datoria. Noi ne-am făcut datoria, am dus mingea în faţa porţii. Când vorbim de fotbal şi nu marcăm… Asta e, am lovit bara, s-a dus spre interior, dar nu destul, ce să facem?

Mentalitatea de câştigător e cu totul altceva. Una e să faci un rezultat de egalitate şi alta e mentalitatea unui grup. Da, cred că naţionala este pe un trend ascendent. Avem o seară mai neagră, în care nu am reuşit să ducem mingea în poartă. Eu am 23 de ani, sunt alţii care au 19 sau 15, avem o generaţie talentată, am demonstrat-o cu vârf şi îndesat. Acum rămâne de văzut ce vom face”, a spus Ianis Hagi, la finalul jocului.