Vladimir Putin vrea sa invadeze Ucraina?
Vladimir Putin vrea sa invadeze Ucraina?

Începe războiul. Vladimir Putin ar vrea să invadeaze Ucraina, susțin spionii din cele mai importante agenții de spionaj ale lumii. Nenorocirea ar urma să aibă loc cât de curând. Toate amănuntele, în articolul de mai jos.

Războiul ar putea să înceapă în câteva luni. Spionii din cele mai reputate agenții de spionaj susțin că Vladimir Putin mai vrea o bucată din Ucraina

S-a aflat care este planul lui Vladimir Putin cu Ucraina. Conform spionilor americani planul este unul îngrijorător pentru toată lumea. Spionajul occidental a făcut publice detalii incredibile despre liderul de la Kremlin și intențiile sale în ceea ce privește Ucraina.

Astfel, Statele Unite și-au avertizat aliații despre o posibilă incursiune rusă în Ucraina, iar oficialii serviciilor de informații americane și britanice sunt tot mai încredințați că Vladimir Putin vrea să preia controlul asupra unei porțiuni mai mari din teritoriul Ucrainei. Peninsula Crimeea a fost anexată de Federația Rusă în luna martie 2014.

Directorul serviciilor nationale de informații din SUA, Avril Haines
Directorul serviciilor nationale de informații din SUA, Avril Haines

Spionii americani cred că Vladimir Putin va acționa cât de curând

Spionajul american și-au atenționat aliații că nu au la dispoziție prea mult timp pentru a împiedica Rusia să înceapă acțiuni militare în Ucraina.

Aceștia cer Europei să colaboreze cu SUA pentru a adopta un pachet de măsuri economice și militare care să descurajeze Moscova să înceapă un conflict armat, au declarat pentru The New York Times oficiali americani și europeni.

Vladimir Putin are masate forțe militare în apropierea granițelor cu Ucraina

Îngrijorarea vine în contextul în care Vladimir Putin nu a anunțat încă ce vrea să facă cu trupele armate pe care le-a desfășurat în apropierea granițelor Ucrainei, susțin oficialii americani. Astfel, masarea de trupe este luată în serios de către americani, care nu cred că este doar o cacealma a lui Vladimir Putin.

Directorul serviciilor naționale de informații din Statele Unite, Avril Haines, a mers la Bruxelles pentru a împărtăși cu ambasadorii NATO ce informații au referitoare la situația din Ucraina, precum și despre o posibilă intervenție militară rusă în aceast teritoriu.

SUA a făcut schimb de informații și cu Ucraina 

Întâlnirea a fost planificată de mai mult timp și a cuprins și alte probleme, însă cea mai mare îngrijorare este cea legată de Rusia, care își poate pune planul în aplicare cât de curând.

De asemenea, America a făcut schimb de informații și cu actorul principal, cu Ucraina. Astfel, generalul Mark Milley, șeful Statului Major, a vorbit cu generalul-locotenent Valeri Zalujni, comandantul armatei ucrainiene, despre ”activitatea îngrijorătoare a Rusiei în zonă”.

Când ar începe războiul

În plus, Avril Haines s-a găsit la Varșovia, Polonia, cu premierul acestei țări- Mateusz Morawiecki și cu alți oficiali polonezi pentru a dezbate securitatea pe flancul estic al NATO. Serviciile secrete americane și ale Marii Britanii sunt tot mai convinse că Vladimir Putin plănuiește o acțiune militară pentru a prelua controlul asupra unei porțiuni mai mari din Ucraina.

De asemenea, Vladimir Putin ar putea pune la cale un plan de destabilizare a Ucrainei, astfel încât să poată impune un guvern pro-Moscova. Pe de altă parte, analiștii din SUA cred că Vladimir Putin va acționa în următoarele luni.