Proggnoze meteo ANM pentru Craciun 2021 si Revelion 2022
Proggnoze meteo ANM pentru Craciun 2021 si Revelion 2022

Prognoza meteo ANM de Crăciun şi Revelion. Unde ninge de Sărbători. În prezent, meteorologii au anunțat că ninge viscolit la munte, iar temperaturile scăzute ne duc cu gândul la o vacanță frumoasă cu zăpadă din belșug. Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat deja prima prognoză de Crăciun 2021 şi Anul Nou 2021-2022.

Prognoza meteo ANM pentru Crăciun 2021 şi Revelion 2021-2022. Unde va fi zăpadă de Sărbători

Meteorologii ANM au actualizat, marți, prognoza pentru perioada 7 decembrie 2021-3 ianuarie 2022. Astfel, conform prognozei, în primele două săptămâni va fi mai cald decât în mod normal, după care vremea se răcește. La munte va fi mai frig decât de obicei, în timp ce în restul teritoriului temperaturile vor fi normale perioadei.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în sud-est. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Din punct de vedere meteorologic, iarna aceasta seamana cu cea de anul trecut
Din punct de vedere meteorologic, iarna aceasta seamana cu cea de anul trecut

Prognoză meteo ANM pentru săptămâna 13-20 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregi țări, dar mai ales în regiunile vestice și la munte.

Prognoză meteo ANM pentru săptămâna 20-27 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice, anunţă ANM.

Prognoză meteo ANM pentru săptămâna 27 decembrie-3 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice pentru această săptămână în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Iarna aceasta seamănă cu cea de anul trecut

Conform meteorologilor Accuweather, iarna 2021-2022 va semăna mult cu cea de anul trecut. Perioadele reci în România își vor face simțită prezența în lunile ianuarie-februarie.

Vremea rece va fi resimțită cel mai probabil în lunile ianuarie-februarie. Zonele predispuse la temperaturi foarte scăzute şi ninosori puternice sunt Maramureş, Moldova şi Transilvania. Meteorologii se arată îngrijoraţi şi pentru eventualele perioade de frig, care ar duce la facturi mai ridicate la căldură. Este vizat, în special, estul Europei, inclusiv România.