Cercetatorii analizeaza varianta IHU
Cercetatorii analizeaza varianta IHU

A apărut o nouă tulpină a coronavirusului care a fost denumită IHU. Tulpina a fost descoperită în Franța, la o sută de kilometri de Marsilia. Cei care au făcut descoperirea sunt cercetătorii de la Institutul IHU Méditerranée – Infection din Franța, la finalul săptămânii trecute. Deocamdată nu se știe cât de periculoasă ar fi varianta coronavirusului- IHU.

IHU este o nouă variantă a coronavirusului. A fost descoperită în Franța

O nouă variantă de coronavirus este prezentă în Europa, scrie romaniatv.ro. Profesorul Didier Raoult, a anunțat joi, 9 decembrie, apariția unei noi variante a virusurului la câțiva pacienţi în orașul Forcalquier, situat la aproximativ 100 de kilometri de Marsilia.

Varianta este numită IHU și a fost depusa în reţeaua ştiinţifică de partajare GISAID sub numele B.1.640.2.

IHU este denumita noua tulpina a covid descoperita in Franta
IHU este denumita noua tulpina a covid descoperita in Franta

Urmează o supraveghere epidemiologică

Rămâne de văzut în ce categorie se va regăsi această nouă variantă. Dar pentru a ști dacă este mai transmisibilă sau mai gravă, trebuie efectuată o supraveghere epidemiologică.

Cazurile de Omicron se înmulţesc în România, dar totalul infectărilor scade cu fiecare raportare a autorităţilor, astfel că românii profită din plin de măsurile de relaxare. Specialiştii anunţă însă că valul 5 este inevitabil.

Omicorn se înmulțește în România

Un nou caz cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmat în România. Este vorba despre un bărbat de 39 de ani din județul Maramureș care are istoric de călătorie în Nigeria.

Acesta se află în izolare, iar starea lui de sănătate este bună. Bărbatul este vaccinat anti-Covid 19 cu schema completă. Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 8 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Bilanț coronavirus luni, 13 decembrie 2021

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 12 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 716 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 60 de decese dintre care 15 anterioare.

Câți pacienți de covid în stare gravă mai sunt internați pe secțiile ATI

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 4.055. Dintre acestea, 722 sunt internate la ATI. Dintre cei 722 pacienți internați la ATI, 61 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienților internați, 90 sunt minori, 84 fiind internați în secții și 6 la ATI.

În data de 12 decembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1489 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, dintre care, 334 în București. La nivelul întregii țări sunt ocupate 722 paturi ATI COVID-19.