Cutremur in zona seismica Vrancea, joi dimineata
Cutremur in zona seismica Vrancea, joi dimineata

Un cutremur de joasă intensitate s-a produs în zona seismică Vrancea. Seismul a avut loc în ziua de 23 decembrie, la ora 03:02:42, ora locală a României. Cel mai puternic seism din acest an s-a produs pe data de 26 mai şi a avut o magnitudine de 4,7. Atunci, cutremurul a fost resimţit şi în Capitală. Ce magnitudine a avut seismul de joi dimineață şi unde s-a simţit, vedeți în articolul de mai jos.

Seism în zona seismică Vrancea. Ce magnitudine a avut și unde s-a simțit cutremurul 

Un cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea, în ziua de 23 decembrie, la ora 03:02:42 (ora locală a României). Cutremurul a avut o magnitudine de 3,3 și s-a produs la adâncimea de 126 kilometri, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 75km E de Brasov, 88km NE de Ploiesti, 106km S de Bacau, 117km V de Galati, 118km V de Braila, 139km N de Bucuresti, 160km NE de Pitesti, 187km SV de Iasi, 189km E de Sibiu, 203km N de Ruse.

Ce magnitudine a avut cutremurul de
Ce magnitudine a avut cutremurul de

România are mai multe zone seismogene cu potențial distructiv

Pe teritoriul Romaniei, nivelul hazardului seismic este determinat de prezenta mai multor zone seismogene cu potential distructiv. Cea mai importanta, atat din punct de vedere al energiei seismice eliberate, cat si al ariei distrugerilor provocate, este sursa de cutremure majore de adancime intermediara (60 – 200 km), localizata la curbura Carpatilor Orientali – regiunea Vrancea, scrie INFP.

Regiunea Vrancea este o zona seismica complexa de convergenta continentala, situata la contactul a 3 unitati tectonice: placa Est – Europeana, subplacile Intra – Alpina si Moesică.